Star Trek: Más allá

beyond1Estem acabant un estiu realment curiós pel que fa a estrenes de cinema. Per naturalesa l’estiu és una època on s’estrenen blockbusters dirigits a un públic majoritari i que principalment busca entreteniment, però de totes les grans estrenes de l’estiu – batmans, suicides, mutants, deus egipcis o tortugues – només Captain america: Civil War va complir les meves expectatives de trobar una bona pel·lícula amb la dosi justa d’humor, entreteniment i èpica. Ahir vaig afegir Star Trek: Más allá a aquesta petita llista.

Per aquesta nova entrega de les aventures de la tripulació de l’Enterprise, J.J. Abrams cedeix el seient de capità darrere les càmeres a Justin Lee i Roberto Orci i Alex Kurtzman fan el mateix en favor de Simon Pegg i Doug Jung. El resultat? Una pel·lícula menys profunda i transcendental però molt més entretinguda i dinàmica.

A Star Trek: más allá, la tripulació de l’Enterprise s’endinsa a l’espai no explorat a la recerca d’una nau atrapada. Un cop allà, descobreixen que tot es tracta d’un elaborat pla per atraure la nau i apoderar-se d’un poderós objecte que posarà en perill la Federació.

beyond1La sinopsis de Star Trek: Más allá podria servir per a molts capítols de la sèrie clàssica o de la nova generació i, de fet, la pel·lícula té un aire a capítol llarg i amb més pressupost. També el to més humorístic s’allunya una mica més de l’estil més fosc que li havia donat Abrams en les dues entregues anteriors. Aquest retorn al Star Trek més clàssic i el desenllaç de la pel·lícula, fan destacar els valors de la sèrie original, una sèrie d’exploració i investigació amb un profund missatge de Pau i Concordia. Tot i això Star Trek: Más allá té temps per una acció ben resolta, tot i la velocitat a la qual Justin Lee mou la càmera que, a vegades fa marejar una mica i desorientar-te del que està passant.

El guió de Pegg i Jung també aconsegueix evitar un possible estancament de la saga. Separant l’equip en parelles aconsegueixen donar noves dinàmiques als personatges i treure’ls de la zona de confort on es trobaven a les dues primeres entregues. Malgrat tot, l’elecció dels equips no està del tot equilibrada. Mentre que el duet McCoy-Spock dóna molt joc i està molt ben treballat, la parella Uhura-Sulu o Chekov-Kirk no passa de l’anècdota. També han aconseguit donar un ritme a la pel·lícula que no para d’anar in crescendo i que et manté atrapat a la pantalla durant les dues hores i poc que dura la pel·lícula.

beyond3

Star Trek: Más allá és entreteniment, acció i humor en dosis adequades però sempre mantenint un clar respecte cap a l’univers creat per Gene Roddenberry ara fa 50 anys. Aquesta nova entrega se situa al nivell de la magnífica Star Trek into the darkness i només el fet de preferir l’entreteniment de Más allá o l’èpica que dóna Khan a Into the darkness fa decantar la balança.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda