Star Trek 50 – Star Trek. The motion picture

startrek210 anys després de la cancel·lació de la sèrie original es va estrenar Star Trek. The motion picture, primera de les sis pel·lícules protagonitzades per la tripulació original de la USS Enterprise i que continuava la història dos anys després de la sèrie.

Des de la cancel·lació de la sèrie que Roddenberry tenia al cap continuar en forma de pel·lícula les aventures de la Enterprise però no va ser fins a l’èxit de la sindicació que la Paramount es va començar a prendre seriosament aquesta possibilitat. Malgrat això el primer intent de guió no va convèncer la productora que va preferir obrir un nou camí amb una nova sèrie: Star Trek: Phase II.

L’èxit de pel·lícules de ciència-ficció com Star Wars o Encontres a la tercera fase van tornar a fer canviar d’opinió Paramount que va cancel·lar Star Trek: Phase II i van començar a treballar en Star Trek. The motion picture. Aquest tempestuós començament i les presses per estrenar-la van passar factura a la pel·lícula. De fet la primera versió de guió es basa en la reescriptura del pilot de Star Trek: Phase II que després va patir múltiples revisions i va passar per mil mans. Aquests constants canvis provoquen una greu falta de ritme a la pel·lícula.

startrek4

Star Trek. The motion picture ens trasllada dos anys després de la missió final de la USS Enterprise, amb el capità Kirk ascendit a almirall i lluny del comandament de la Enterprise, amb Spock a Vulcà per afrontar el Kolinahr i McCoy vivint fora la Flota estel·lar. Quan una misteriosa energia posa en perill posa en perill la Terra, en Kirk torna a posar-se al capdavant de la USS Enterprise per interceptar-la i buscar una solució.

Tot i que Star Trek. The motion picture parteix d’una idea interessant les múltiples reescriptures de guió li passen factura provocant escenes inacabables amb eterns plans contemplatius i silenciosos que no aporten res a l’argument i que només alenteixen la pel·lícula.

startrek3D’acord

Els canvis no només els va patir el guió, l’interior de la USS Enterprise també va ser remodelada i els uniformes també es van modificar i, no precisament cap a millor. El que si conserva Star Trek. The motion picture és l’esperit original d’exploració i valors pacifistes de la sèrie original i que era (i és) el signe identitari de Star Trek.

Tot i els seus defectes i la barreja de crítiques positives i negatives que va tenir en el seu moment, Paramount va decidir que valia la pena donar-li una oportunitat a la saga i va donar llum verda a Star Trek II: La ira de Khan, seqüela directe que, a més, soluciona tots els problemes de la primera entrega.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda