Steve Jobs

jobs3Que Aaron Sorkin és un geni escrivint diàlegs i posades en escena no crec que ningú ho pugui discutir a hores d’ara. Que això sigui garantia d’èxit no ho assegura ningú.

Amb el record de La red social la pel·lícula basada en la vida del geni d’Apple es preveia com una nova exhibició del geni de Sorkin. A l’hora de la veritat Sorkin aprova però la pel·lícula no. Deixeu-me explicar; la peli està dividida en tres grans blocs, la presentació del Macintosh, la presentació de la Black Box de NeXT i la presentació del iMac. Per separat aquests tres fragments són magnífics, amb moments intensos i on Michael Fassbender desplega tot el seu potencial com a actor però en conjunt no donen la sensació de coherència que necessita una pel·lícula. Aaron Sorkin basa el seu guió en el llibre de Walter Issacson (que no he llegit) i suposo que és d’aquí d’on treu l’estructura de la pel·lícula. Per un llibre és una bona opció, en una pel·lícula et fa perdre parts importants de la trama i desestructura el ritme.

L’any 2013 es va presentar JoBS, amb Ashton Kutcher en el paper de Steve Jobs i Joshua Michael Stern darrere la càmera. Com podeu imaginar les comparacions eren inevitables. Si bé és cert que no es pot comparar el talent de Fassbender amb les actuacions de Kutcher ni tampoc la capacitat d’escriure d’Aaron Sorkin amb la d’un tal Matt Whiteley, no puc deixar de pensar que com a pel·lícula funciona molt millor JoBS que Steve Jobs.

jobs1

En cap moment em sentireu dir que la pel·lícula és dolenta (que no ho és) però també és molt menys del que es podia esperar.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda