Terminator: Destino oscuro

Acabava de fer 24 anys quan Terminator 3: La rebelión de las máquinas va arribar als cinemes. El meu primer Terminator en pantalla gran. La continuació de la història després de la insuperable Judgment Day i amb Schwarzenegger tornant a posar-se a la pell del mític T-800. Ja us podeu imaginar la decepció que em vaig emportar.
A partir d’aquell moment tot va anar en caiguda lliure. Salvation era una bona idea però una mala pel·lícula i Genesis no només era una broma de mal gust, també un insult al personatge de Sarah Connor.
Semblava que la saga havia arribat al final del camí quan es va anunciar un nou projecte basat en Terminator on Hamilton, Schwarzenegger i Furlong tornaven a la saga i s’anunciava com la veritable seqüela de Terminator 2: Judgment Day. Si amb T3 la decepció va ser total, aquí l’emprenyada ha sigut monumental.

Un cop posats en antecedents, començo a parlar de Terminator: Destino oscuro amb espoilers.

La primera bufetada arriba als deu minuts de pel·lícula on veiem que el retorn d’Edward Furlong és un bluf i que eliminar el personatge només serveix per repetir la fórmula de Terminator 2 però amb un nou personatge. Com a mínim La rebelión de las máquinas intentava anar més enllà i ampliar la història. Destino Oscuro agafa idees de Terminator i Terminator 2 i les barreja per crear una nova pel·lícula que no és res més que un refregit de l’anterior. El poc on intenta innovar no funciona i arriba a fer passar vergonya, com ara la conversió del T-800 en Carl, el protector pare de familia, que és impossible d’acceptar. Per una pel·lícula que aconsegueix reunir Hamilton i Schwarzenegger i cap dels múltiples guionistes aconsegueix buscar una forma creible de reunir-los en pantalla.

Parlo de múltiples guionistes, per que la història de Terminator: Destino oscuro ha passat per més mans que el membre de Rocco Sifredi i cap li ha sapigut treure suc (*sorry). El director Tim Miller i el mateix James Cameron van idear la història, David S. Goyer, Charles H. Eglee, Justin Rodes i Josh Friedman van escriure el guió i Billy Ray el va reescriure després que Goyer deixés el projecte. Aquesta munió de mans explicant la història acaba convertint-se en un seguit d’escenes d’acció lligades de manera precipitada i amb uns personatges molt plans i sense personalitat.

No negaré que les escenes d’acció són espectaculars i els efectes són de primera però Terminator és més que els efectes. En el seu moment tant Terminator com Judgment Day van revolucionar els efectes visuals però sempre acompanyan-t’ho d’una història interessant i uns personatges esplèndids. A Destino oscuro no hi ha ni una cosa ni l’altre.

Dels actors cal destacar Mackenzie Davis que es converteix en la protagonista absoluta de la pel·lícula i que ens ofereix la interpretació més treballada i forta. També Gabriel Luna defensa bé un personatge bastant mal escrit que, inevitablement es veu comparat amb el de Robert Patrick i davant el qual surt perdent. Al seu costat Linda Hamilton i Arnold Schwarzenegger recuperen els seus personatges però perden la química que hi havia entre els dos a Judgment Day. L’evolució de Sarah Connor es factible i Hamilton la interpreta de forma excel·lent, en canvi Schwarzenegger es troba davant un paper difícil de defensar i que s’assembla massa al que ja havíem vist a Judgment day o Rebelión de las máquinas però sense la força de les anteriors.

Em passaria estona parlant sobre la decepció que m’ha supostat Destino oscuro però tampoc em vull allargar massa. Si voleu saber més, aquest dimecres escolteu el ‘Ningú no és perfecte’ on farem tertúlia sobre Terminator: Destino oscuro i intentaré explicar millor totes aquestes sensacions.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda