The Cleanse

Algunes idees s’adapten perfectament al format curtmetratge, d’altres es poden desenvolupar i arriben a omplir un llarg, algunes es converteixen en videoclip i d’altres només serveixen per estar en un calaix. El més important és saber reconèixer quin format s’adapta més a la història i no voler ser allò que no ets. Aquest és un dels principals problemes de The cleanse, un vídeo d’autoajuda per una sessió de treball en grup que es creu una pel·lícula. Malauradament no és l’únic problema que pateix.

En Paul Berger (Johnny Galecki) està passant per un mal moment, s’ha quedat sense feina i la seva promesa l’ha deixat plantat. Decidit a superar-ho s’inscriu a un seminari anomenat ‘Let’s get pure’ on li asseguren eliminar tots els seus problemes si segueix un estricte programa d’autoajuda.

En un primer moment, The Cleanse es presenta com una proposta prou interessant, amb un estil que recorda a sèries com Utopia o Dirk Gently però a mesura que avança el metratge t’adones que només és una aparença sense contingut. Els primers minuts són atractius i semblen introduir-nos en un univers curiós on ficció i realitat es donen la mà i en certs punts veus idees interessants però tot queda en res. Ens trobem davant una idea simple, sense gens d’interès per aprofundir en res ni explicar res. Tens la sensació d’haver format part d’una teràpia d’autoajuda a la qual no t’has inscrit i que no t’interessa el més mínim.

Podem arribar a pensar que la idea que intenta transmetre The Cleanse és prou interessant però ni això aconsegueix aguantar la pel·lícula. Tot és pla, líneal i només amb un objectiu, transmetre la idea d’un vídeo d’autoajuda. En cap moment tens la sensació d’estar veient una història, només una sessió de teràpia.

Com a protagonistes tenim Johnny Galecki, fent un paper massa semblant al que tots coneixem de The Big Bang theory i Anna Friel, una actriu poc coneguda que ha participat en un bon grapat de pel·lícules i sèries. Sense menysprear el seu treball entenc que ells dos acceptin qualsevol tipus de proposta però veure com Anjelica Huston i Oliver Platt es veuen relegats a aquest estil de pel·lícules sap greu.

Si us interessa la teràpia d’autoajuda i no voleu pagar sessions o desplaçar-vos podeu donar un cop d’ull a The Cleanse, per la resta millor ni us hi acosteu.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda