0

The gentlemen

Guy Ritchie ha tornat! Res m’agradaria més que començar aquest article amb aquesta frase però la realitat s’acostaria més a un Guy Ritchie ha tornat… una mica! El director de les magnífiques Snatch. Cerdos y diamantes i Lock and Stock recupera l’ambient de mafiosos i dels barris baixos d’Anglaterra però perd el ritme i el caos que caracteritzava les seves primeres pel·lícules. The Gentlement té l’ambientació, Rey Arturo tenia el ritme. Amb sort per la següent aconseguirà unir les dues coses.

En Michael Pearson (Matthew McConaughey) comença uns tractes amb el multimilionari Matthew Berger (Jeremy Strong) per vendre el seu imperi de plantacions de marihuana. Un reporter descobreix aquests tractes i intenta fer xantatge a la mà dreta d’en Pearson.

Ritchie reuneix un repartiment espectacular per una pel·lícula molt coral. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant i Collin Farrell s’uneixen als televisius Jeremy Strong i Michelle Dockery en una història coral, on McConaughey té el paper principal però són Charlie Hunnam i Hugh Grant els que narren els fets i marquen el ritme dels aconteixements. Ritchie aconsegueix que cada un d’ells tingui el seu moment de lluïment i el seu protagonisme amb l’excepció de Dockery. Tot i insinuar-li un pes més important del que realment mostra la pel·lícula, el cert és que Ritchie encara segueix patint a l’hora d’enfrontar-se a personatges femenins importants i forts.

Com he dit al principi, Ritchie recupera l’ambientació i l’estil de les seves primeres pel·lícules oferint-nos una història senzilla però que converteix en un embolic ple de girs de guió i sorpreses inesperades. El que es podria resumir en una simple història d’extorsió i traïció entre grups rivals, es converteix en un seguit de dobles enganys i mentides que allarguen i compliquen la trama per donar-li aquest toc tan caracteristic del director.

The gentlemen és una pel·lícula entretinguda i que fa passar una bona estona però, ni de lluny, representa el retorn als orígens del director anglès.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *