The Pirates! In an Adventure with Scientists!

The-Pirates-Aardman-poster1Sembla que aquesta setmana toca animació, si ahir parlava d’Avions avui toca The Pirates!, el darrer film d’animació d’Aardman i que en aquest país es va conèixer com la “peli aquella de dibuixos on l’Andrés Iniesta posa veu a un personatge“.

D’una peli d’Aardman, responsables de El xai Shaun o Wallace & Gromit, sempre n’esperes un alt nivell de qualitat i Pirates no n’és una excepció. L’únic punt on he trobat més fluixa aquesta producció és en el guió. És veritat que és entretinguda i manté aquell to còmic dedicat als més grans (el mateix que passa amb el Xai Shaun que a vegades sembla més dedicat a un públic adult que un d’infantil) però perd la “mala llet” que caracteritza les produccions més conegudes de l’estudi. Tot i això el guió (basat en un dels llibres de Gideon Defoe) és original i amb situacions curioses i ben trobades,

La peli és entretinguda i es deixa veure bé. A més té algun acudit (dels que no entenen els nens) força divertit i la duració no superior als 90 minuts fa que passi molt bé.

Un punt a part és la qualitat de l’animació. Aardman és Déu en l’animació stop-motion. Cada film/curt/sèrie que presenten ens ensenya que són capaços d’anar més enllà del que semblava impossible i que l’animació per ordinador està molt bé però que les hores de feina dedicades a animar frame a frame uns “ninotets” afegeixen a la pel·lícula un no-sé-què que la fa especial.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda