The raid: Redemption

raidSi us agrada el cinema d’acció i d’arts marcials ja podeu anar corrent al vostre videoclub, punt de venda de dvd o torrent habitual per buscar The Raid: Redemption (aquí traduïda com Redada asesina), una de les millors pelis d’aquests gèneres que he vist en anys.

Gareth Evans escriu, dirigeix i edita una pel·lícula amb l’argument mínim per lligar les diferents coreografies d’acció que es van succeint. La diferència entre aquesta i moltes altres pelis sense argument? Que en aquesta les escenes d’acció són espectaculars i estan ben rodades. Oblideu Jason Bourne o Frank Martin (per posar uns exemples coneguts), un cop vistes les coreografies de The Raid totes les escenes de lluites de les altres pelis us semblaran lentes i fàcils.

Com ja he dit l’argument és simple, un grup de policies acabats de sortir de l’acadèmia reben l’ordre d’entrar en un edifici de Jakarta propietat d’un conegut criminal. Un cop dins queden atrapats en una trampa mortal i han de lluitar per seguir vius. Res de l’altre món però suficient (al cap d’un any es va estrenar el remake de Dredd, una altra peli d’acció molt ben feta que, casualment, compartia idèntic argument).
Els personatges tampoc no preocupen gaire, la majoria d’ells moren als primers minuts i amb els principals ens fas prou amb saber quins són els bons i quins els dolents (al cap de cinc minuts d’acabar la peli vaig ser incapaç de recordar el nom de cap d’ells).

El que atrapa de The Raid són les seves coreografies de lluita, molt ben executades pels actors i molt ben filmades pel director i la seva predisposició a mostrar violència tal com és. Trets al cap, ganivetades, cops de matxet, i un llarg etcètera d’accions violentes són constants en els 100 minuts que dura. No em costa reconèixer que The Raid té algunes de les millors escenes de lluita que he vist.

The Raid: redemption es va estrenar a Estats Units el gener de 2012 i v arribar aquí l’estiu de l’any passat. Si l’heu vist és possible que compartiu la mateixa opinió que jo, si no ho heu fet afanyeu-vos a veure-la que aquest mateix any s’estrenarà la seva seqüela, The Raid 2: Berandal.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda