Toy Story 4

L’any 1995, Pixar revolucionava el món de l’animació amb Toy Story. Aquell punt d’inflexió que va representar un salt important en la qualitat de les pel·lícules d’animació per ordinador va arribar al seu punt final l’any 2010 amb una magnífica tercera entrega que tancava una era. Toy Story 3 era la culminació perfecte d’una història i d’uns personatges que s’havien convertit en icones del cinema. Nou anys després la companyia ha decidit ampliar aquesta història en una pel·lícula tant brillant com innecessària.

En Woody i la resta ara són les joguines de la Bonnie però han de compartir-la amb les joguines originals de la nena. Aquesta nova posició fa que en Woody se senti una mica desplaçat però això no impedeix que sempre estigui pendent de protegir i acompanyar-la. El primer dia de guarderia la Bonnie construeix un nou joguet i en Woody s’esforçarà per explicar-li què significa ser la joguina d’una nena.

Toy Story 4 té tots els elements que formen una pel·lícula de Pixar. Tenim una bona història, uns bons personatges i una qualitat visual increïble però no puc ignorar que vaig trobar a faltar aquella guspira màgica que fa úniques les pel·lícules de l’estudi. Fent una senzilla comparació, amb Toy Story 4 m’ha passat el mateix que amb la saga Cars. Li veig el potencial visual però no aconsegueixo connectar-hi. Malgrat això, la pel·lícula segueix estant per sobre de la majoria de produccions d’animació que presenta qualsevol altre estudi.

Si a la primera entrega ens trobàvem un guardià espacial que no era conscient de ser una joguina, a Toy Story 4 ens introdueixen una forquilla de plàstic que no vol ser-ho. En Forky és un dels grans encerts d’aquesta nova entrega, capaç de robar el protagonisme als personatges principals cada vegada que apareix en pantalla. Ara que els personatges clàssics havien transcendit el concepte de joguina, en Forky ens recorda el poder de la imaginació d’una criatura, capaç de crear vida d’allà on no n’hi ha. Toy Story 4 també serveix per fer un homenatge a la Bo Peep, un personatge que va desaparèixer misteriosament a la tercera entrega i que aquí aconsegueix un protagonisme que rivalitza amb el d’en Woody. Un personatge fort i independent que reivindica la fortalesa femenina i que cal aplaudir molt fort.

No sé si val la pena dedicar un petit paràgraf a l’apartat visual de Toy Story 4 perquè en faltarien paraules per descriure la meravella que ha aconseguit Pixar en aquesta pel·lícula. Desconec fins on serà capaç d’arribar l’estudi perquè sempre aconsegueixen anar un pas més enllà quan sembla que ja no es poden superar. La bellesa visual que ens ofereix Toy Story 4 és espectacular arribant al punt de no poder distingir si realment allò que estem veient s’ha creat per ordinador o és real.

El segell Pixar és garantia de qualitat i amb Toy Story 4 no és diferent. La pel·lícula emociona, diverteix i fa vibrar però queda per sota la resta d’entregues. La pel·lícula tanca una història que ja estava tancada. 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda