Train to Busan

tarin2El gènere zombi és un gènere molt explotat al cinema i on gairebé tot està inventat. En casos com aquest el més difícil és saber treballar bé amb el material i els tòpics als quals el públic està acostumat.

Train  to Busan és una magnífica aportació al gènere que és capaç d’explotar de manera magistral l’ABC del gènere zombi i fer petites innovacions que encaixen perfectament.

En Seok-Woo és un pare divorciat que porta la seva filla petita a Busan per reunir-se amb la seva mare. Durant el trajecte en tren comencen a rebre notícies d’atacs violents arreu de Corea. Ben aviat descobriran que aquesta estranya infecció també ha afectat algun dels passatgers del tren.

Allà on s’estrena, Train to Busan arrasa en crítica i públic, i no és per menys. Habitualment el cinema Coreà té un estil i unes interpretacions que s’allunyen molt del cànon occidental però Train to Busan està pensada pel mercat internacional i evita al mínim els tics tòpics d’aquest cinema asiàtic.

train3
Però no només això l’ha convertida en el fenomen mundial en què s’ha convertit. Train to Busan té uns personatges amb els quals empatitzes ràpidament tot i les diferències culturals, uns efectes especials més que dignes i, sobretot, un ritme i una tensió que apareix des del minut 1 fins que s’acaba.

A més Train to Busan aconsegueix convertir-se en una pel·lícula apta per qualsevol públic adult. No és un producte dedicat exclusivament als fans del gènere zombi, qualsevol al que agradin les pel·lícules d’acció o, simplement les pel·lícules ben fetes es trobarà còmode amb Train to Busan. La sang i el gore que poden tirar enrere al públic majoritari gairebé no són presents a la pel·lícula i se substitueixen per una bona dosi de tensió i acció.

Les últimes notícies parlen que ja s’està preparant un remake americà. Si teniu oportunitat no espereu que s’estreni aquesta nova versió i aneu a veure l’original.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda