0

Upgrade

Mentre setmana rere setmana un munt de títols intranscendents arriben a les pantalles de cinema hi ha pel·lícules de gran qualitat que es queden sense distribució o amb una distribució ridícula. Tots coneixem el cas de John Wick o la més recent Ana y el apocalipsis. Aquesta vegada la víctima és Upgrade, una magnífica proposta que barreja acció i ciència-ficció, que malauradament només podem veure per mètodes poc convencionals aquells que no vam tenir la sort de gaudir-la a Sitges.

En un futur on tot està automatitzat en Grey (Logan Marshall-Green) es resisteix a abandonar antics costums. Per culpa d’un accident la seva vida es creua amb la d’un grup de criminals que assassina la seva dona i el deixa a ell tetraplégic. Decidit a buscar els culpables accepta implantar-se un xip experimental.

Upgrade ens presenta un futur totalment creïble sense la necessitat de grans pirotècnies ni estridències. És un futur plausible on grans avenços tecnològics comparteixen espai amb sistemes tradicionals i on veiem una societat que s’ha anat adaptant a aquests canvis a mesura que han aparescut. Només amb els primers quinze minuts de pel·lícula ja hem situat i acceptat la realitat on viuen els protagonistes d’una manera totalment natural. Un magnífic treball del seu director i guionista que ho aconsegueix mitjançant petits detalls i integrant-ho molt bé a la història.

Conegut principalment pel seu treball a Saw i Insidious, Leigh Whannell demostra tenir molta traça en el cinema d’acció amb unes brillants escenes de lluita clarament influenciades pel cinema d’arts marcials oriental més actual. El ritme, els moviments de càmera o la brutalitat d’algunes accions ens recorden a pel·lícules com The Raid o la més recent The night come for us. Un estil que lluny de copiar sense gràcia Whannell adapta a la perfecció a les característiques del seu protagonista.

Logan Marshal-Green acapara tot el protagonisme i aguanta la pel·lícula perfectament no només en les escenes d’acció, també en el conflicte interior a mesura que va descobrint les seves noves capacitats. Un treball que és inevitable comparar amb el fet per Tom Hardy a Venom i no només pel físic de l’actor. La pel·lícula de Whannell té molt de l’antiheroi de Marvel (i d’altres relacions simbiòtiques) però el supera amb tot.

Com he dit al principi Upgrade no té data ni futura previsió d’estrena a territori espanyol més enllà de la projecció que es va fer al Festival de Sitges d’aquest 2018. Una veritable llàstima que joies com aquesta quedin apartades del gran públic, que només pugui gaudir-la mitjançant la compra en el mercat estranger un cop editada pel mercat domèstic o mètodes menys legals. Llavors quan algú es digni a portar-la al cinema arribaran les queixes per la mala recepció o els índexs de pirateria.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *