Venom

venom posterHe anat a veure Venom amb les expectatives molt baixes. El personatge ja no em cridava gaire l’atenció fora de l’univers Spiderman i si sumem les declaracions d’en Tom Hardy a el canvi de qualificació el resultat no podia ser gaire esperançador però el resultat és pitjor del que esperava.

Una nau del projecte Vida arriba a la Terra amb unes mostres d’origen extraterrestre, quan per un accident l’Eddie Brock (Tom Hardy) entra en contacte amb una d’aquestes mostres es converteix en una entitat alienígena coneguda com a Venom.

Venom aconsegueix que dos actors amb força talent com són Tom Hardy i Michelle Williams facin de les pitjors interpretacions de la seva carrera i tinguin la pitjor química en pantalla que he vist en anys. La complicitat entre els dos és nul·la i en molts moments semblen llegir les línies de text des d’un teleapuntador ignorant totalment la presència del seu company de repartiment. De tots els personatges l’únic aprofitable és el mateix Venom quan és una veu en off dins el cap de l’Eddie Brock, quan agafa presència perd tota la gràcia.

L’argument fa aigües per tots costats i no deixa de ser una successió de fets lligats amb pinces per aconseguir teixir una història mínimament creïble per donar protagonisme a un personatge que no deixa de ser un secundari de luxe. Desconec com ha evolucionat Venom en el món del còmic al llarg dels anys però per mi segueix sent l’enemic mortal de Spiderman, no un antiheroi amb aspiracions a convertir-se en protector del planeta. La trama tarda molt a arrencar mostrant el caràcter i la vida de l’Eddie Brock però accelera de forma descontrolada quan es tracta de mostrar l’evolució del simbiont. Un desequilibri que et desconnecta totalment del personatge i, en conseqüència de la pel·lícula.

venom

No he amagat mai el meu favoritisme cap a Marvel però no seria just perdonar-li a una pel·lícula seva els mateixos errors que he criticat amb les de DC. Venom és fosca i caòtica però en el mal sentit. Entenc que al ser un personatge atípic i més fosc moralment el vulgui donar un toc més tenebrós a la pel·lícula però no cal que tot passi de nit i amb moment on amb prou feines veiem el personatge o el que està fent. Com a exemple tenim la batalla final amb l’altre simbiont on amb prou feines som capaços de distingir res o de seguir l’acció. Visualment Venom tampoc està al nivell esperat d’una superproducció d’aquestes característiques. En veure el primer tràiler ja la vaig comparar amb la fallida Spawn de fa uns anys i vista la pel·lícula em reafirmo amb aquesta comparació. Tot és massa fals, massa postís.

Aprofito l’últim paràgraf per recomanar a Sony que per la pròxima entrega – perquè segur que hi haurà pròxima entrega – destini part del seu pressupost a una figura clau dins el món del cinema com és la script o, com a mínim, a algú que entengui un mínim de continuïtat. Suposo que els talls que ha patit la pel·lícula tenen molt a veure amb aquests salts però això no és excusa per algunes situacions que veiem en pantalla.

En resum, Venom està rebentant taquilles però ens trobem davant d’un producte menor i mal fet d’un personatge que Sony vol mantenir per crear el seu propi univers paral·lel al MCU i a Spiderman. Últim consell, si heu aguantat les dues hores de duració, quedeu-vos fins al final dels crèdits, és el millor de la pel·lícula.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda