Wolf Children

wolf_posterLa millor manera de descriure Wolf Children és dir que és un conte; un conte preciós. Un d’aquells contes que no tenen un final, que ens explica un fragment d’una història sense cap pretensió, simplement pel fet que és una bona història.

De jove la Hanah s’enamora d’un jove misteriós que resulta ser un dels últims homes llop de Japó. Junts comencen una vida de la qual neixen dos criatures, la Yuki i l’Ame. Quan la parella de la Hanah mor, la família es trasllada a un petit poble rural on els dos germans es van fent grans. Mentre la Hanah cria com pot els dos nens-llop aquests han de decidir si volen viure com humans o prefereixen que la seva part de llop s’imposi.

Wolf Children (Ookami Komodo no ame to yuki) té un ritme lent i pausat que barreja tocs còmics amb drama i romanticisme. La pel·lícula es pot dividir en dues parts, una primera amb el personatge de la mare com a protagonista, on veiem la seva relació amb l’home-llop (en uns cinc minuts sense diàlegs absolutament preciosos) i els seus moments més dramàtics quan intenta criar sola els nens en un ambient opressiu com és la ciutat i una segona part on el protagonisme recau sobre els nens i com els seus camins es van separant a mesura que escullen la seva manera de viure.

Les dues hores que dura la pel·lícula passen volant tot i el ritme calmat que té i no comptar amb cap escena d’acció. Com ja he comentat és un conte i la licantropia dels personatges és una simple excusa per explicar-nos la història.

Wolf Children comparteix director (Mamoru Hosoda) amb Summer Wars i La noia que saltava a través del temps. D’aquestes dues la primera no em va agradar i la segona no l’he vist però tinc clar que Wolf Children és molt recomanable. Això si, no la mireu un dia que us trobeu una mica deprimits que tot i els tocs alegres la pel·lícula et deixa un regust de tristesa.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda