0

Wonder Woman

Si us haig de ser sincer, Wonder Woman era la pel·lícula de l’univers DC que esperava amb menys ganes. El personatge m’atrau poc i després dels resultats de Batman vs Superman i Suicide Squad, les meves expectatives eren mínimes però sembla que DC i Warner no estan disposades a tirar la tovallola i volen fer triomfar els seus herois a la gran pantalla. El resultat? Per fi una bona pel·lícula d’un personatge DC des dels Batman de Nolan.

No sé si és l’arribada de Geoff Johns per posar ordre a l’univers DC, la bona mà de Patty Jenkins o que sigui un personatge poc conegut i més fàcil de sorprendre però el cert és que Wonder Woman és una molt bona pel·lícula d’acció i aventures.

Wonder Woman ens presenta el personatge i els seus orígens i avança fins a convertir la Diana en l’heroïna que coneixem. Aquest procés requereix un temps i d’aquí la llarga duració del film – dues hores i vint minuts – però el ritme i la intensitat de moltes escenes fan que el temps passi volant i et trobis amb els crèdits finals quan encara vols veure més del personatge. A Wonder Woman es corregeix un error que ens havíem trobat a les altres pel·lícules de l’univers DC: el desenvolupament del personatge. A mesura que passen els minuts veiem com el personatge de Gal Galdot (ara en parlaré) passa de la més absoluta innocència a convertir-se en una força de la naturalesa. Veiem com la seva personalitat s’adapta al món real i com la realitat l’afecta emocionalment. Un temps molt valuós dedicat a fer-nos empatitzar i entendre el personatge.

Us he dit que parlaria de Gal Galdot i és que ella sola és el pilar que aguanta tota la pel·lícula. Tot i tenir personatges secundaris interessants (un nou punt diferencial respecte les pel·lícules anteriors) és l’actriu israelí qui porta el pes de la pel·lícula. Igual que tots pensem que Robert Downey Jr. va néixer per ser Iron Man, que Chris Evans era el candidat perfecte per ser Capità Amèrica o que Ben Affleck no li arribaria a la sola de la sabata a Christian Bale, ara sabem que Gale Galdot és Wonder Woman. L’actriu es fa seu el personatge i serà seu per sempre. L’actriu és capaç de transmetre la major de les tendreses i als pocs minuts una força increïble. Un deu per l’actriu.

La pel·lícula només tindria dos punts negatius que, ni de lluny, li resten interés. En primer lloc l’elecció de l’enemic no em sembla el més indicat. Com que reconec la meva ignorancia respecte el personatge original, desconec si és un habitual però no trobo que encaixi a l’univers que DC està creant. L’altre són uns27 efectes una mica més fluixos del que podríem esperar en una producció d’aquest tipus. Les lluites i coreografies són espectaculars però es nota massa el CGI, una mica massa pel meu gust.

En resum, Wonder Woman és una molt bona pel·lícula d’acció que ens presenta un personatge interessant i ben desenvolupat, lluny del que Warner i DC ens teníen acostumats fins ara. Esperem que s’hagin adonat que aquest és el camí a seguir si volen arribar algun dia a tenir alguna oportunitat de competir amb l’univers Marvel.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *