World War Z

wwz2Si una cosa té clara la indústria del cinema és que qualsevol llibre, còmic o videojocs que triomfi s’ha d’adaptar a la gran pantalla, un títol amb un gran grup de seguidors a darrere garanteix una entrada mínima assegurada que nous títols sense aquest suport fan pot no aconseguir. És per això que era qüestió de temps que World War Z: An oral History of the zombie war de Max Brooxs (Editorial Almuzara, 2008) fes el salt.

El llibre és interessant i recomano a tothom que li doni una oportunitat (tot i que comença molt lent) però amb les primeres pàgines ja es veu la dificultat que suposaria fer-ne l’adaptació al cine. És per això que al sortir les primeres noticies que situaven Brad Pitt com a protagonista i Marc Forster com a director (si no heu vist Machine Gun Preacher no ho feu encara que us faci gràcia el nom) vaig començar a patir molt. El primer tràiler on veies una allau de zombis derribant helicòpters i escalant murs tampoc va ajudar a millorar les sensacions. Així doncs vaig entrar a la sala de cinema amb poques esperances i menys expectatives; només puc definir d’una manera com vaig sortir, satisfet.

wwz1

World War Z és conscient de la dificultat del llibre i només n’agafa la idea principal (i encara pels pèls) per oferir un espectacle entretingut, ben fet i amb un gran ritme. Des del minut cinc que la pel·lícula agafa un ritme trepidant que no abandona fins al final, tot barrejat unes situacions que van de l’espectacularitat més absoluta (ciutats destrossades, la invasió de Jerusalem) amb moments més simples però igual d’efectius (fugida de la base en bicicletes, descobriment de la “cura”) i que et mantenen amb els ulls enganxats a la pantalla en tot moment.

D’acord que és un blockbuster, però és un blockbuster dels bons.

wwz3
És evident que té moltes coses millorables que la podries fer més profunda i transcendental però no li calen. Ofereix entreteniment i aconsegueix que dues hores passin com si fossin cinc minuts, cosa que no passa amb moltes pelis que intenten oferir més del que tenen.

Escoltareu/llegireu moltes opinions negatives, que si li falta sang i vísceres, que si la relació familiar no està prou desenvolupada, que si no fa honor al llibre, que si els zombis són infectats, etc. jo només un puc dir una cosa, m’ho vaig passar molt bé i us recomano anar-hi a passar una bona estona.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda