Yesterday

La tenia pendent des de la seva estrena als cinemes i era conscient que no em trobaria davant una Bohemian Rhapsody versió Liverpool ni amb Rocketman, però tampoc esperava que algú fos capaç de desaprofitar de tal manera la música dels Beatles. Yesterday és una comèdia romàntica típica i previsible que només aconsegueix destacar per la música del quartet anglès. Utilitzar la música dels Beatles per fer una pel·lícula com Yesterday és com acompanyar un Big Mac amb un Chateau Lafite del 1787.

Després d’una estranya apagada elèctrica a escala mundial, en Jack Malik (Himesh Patel) es converteix en l’única persona que recorda els Beatles i la seva música. Aquesta situació li permet complir el seu somni i convertir-se en una estrella de la música.

La idea original és prou curiosa i per ser totalment honest, Yesterday tampoc és una pel·lícula tan dolenta però et deixa amb la sensació d’una oportunitat única que s’ha desaprofitat totalment. Ens trobem davant la típica comèdia romàntica que segueix al peu de la lletra el guió del gènere. Danny Boyle posa el pilot automàtic i dirigeix una pel·lícula sense personalitat. Des de Sunshine que el director anglès sembla no tenir ni il·lusió ni ganes de treballar.

Tampoc acompanya el repartiment escollit per l’ocasió. Patel va convèncer al director per les seves interpretacions de ‘Yesterday’ i ‘Back in the USSR’ durant el càsting però està clar que no el va veure actuar. Lily James sembla no poder sortir del paper que ja li vam veure a Baby Driver i millor no em feu parlar les de capacitats interpretatives d’Ed Sheeran.

Per sort sempre ens quedarà Eight Days a Week per gaudir de la música dels Beatles i Love Actually – del mateix guionista – pels que vulguin una comèdia romàntica ensucrada. Yesterday passarà a la història com la pel·lícula que no va saber aprofitar una de les millors bandes sonores de la història.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda