Zipi y Zape y la Isla del Capitán

zz1Avui en dia tot és Batman o Spiderman, Marvel o DC però existeix una generació – la meva i l’anterior – on aquests herois vinguts de més enllà de l’oceà convivien amb altres de més propers. Era una època on els còmics de Superman compartien prestatgeria amb els Mortadel·lo i els Zipi y Zape. Doncs són aquests últims germans trapelles els que han tornat al cinema amb una entretinguda pel·lícula que s’allunya dels personatges de còmic per portar-nos una aventura infantil més clàssica.

Els bessons Zipi (Teo Planell) i Zape (Toni Gómez) no paren de crear problemes amb les seves entremaliadures i els seus pares ja no saben què fer per controlar-los. En un avorrit viatge de negocis en una illa allunyada de tot, la família Zapatilla es veu sorpresa per una tempesta. Perduts i sense saber on anar troben un lloc on passar la nit, la casa de la infància de la senyora Pam (Elena Anaya). El que sembla un lloc tranquil i feliç amaga un gran secret.

zz3Oskar Santos torna a l’univers de José Escobar després de Zipi y Zape y el club de la canica (Oskar Santos, 2013) per portar-nos una aventura amb tocs clàssics que transporta els personatges d’Escobar a un món fantàstic plagat de personatges de la literatura clàssica. A més l’aventura té una història familiar amb un missatge molt recomanable pels nens d’avui en dia.

Zipi y Zape y la Isla del Capitán és una entretinguda pel·lícula familiar especialment dedicada als petits de la casa però que també entretindrà els pares que els acompanyeu (els germans grans o adolescents segurament la trobaran massa infantil). Oskar Santos només agafa els personatges principals de l’univers Zipi y Zape, la pel·lícula s’allunya de les històries d’Escobar per portar-nos una pel·lícula que intenta acostar-se a l’univers Goonie o d’El club dels cinc. No acaba d’arribar-hi però no per això cal desmerèixer l’esforç.

Dels actors poc a dir, cal tenir molta sort per trobar uns nens/adolescents actors que no semblin repelents i sobreactuats i Zipi y Zape i la Isla del Capitán no n’és una excepció. Els dos protagonistes compleixen amb el seu paper peròde vegades es veuen forçats o sobreactuats. Qui es troba molt còmode en el seu paper és Elena Anaya. L’actriu es diverteix amb el seu personatge i transmet aquest aire de relaxació i entreteniment al públic.

Zipi y Zape és una rara excepció en una època on al cinema costa trobar propostes per una franja d’edat que encara no ha arribat als superherois de Marvel o a les Tortugues Ninja però que els Ice Age i les aventures de la Dory ja li comencen a quedar una mica petites.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda