Rubicon

L’any 2010, AMC va apostar per Rubicon, un thriller de ritme lent i pausat que ens presentava una conspiració per part d’una societat secreta per manipular esdeveniments a escala mundial i treure’n benefici econòmic o polític.

La sèrie va ser creada per Jason Horwitch però va abandonar la sèrie després de l’estrena per diferències creatives amb la cadena. El que semblava un èxit de la cadena de The Walking Dead o The Killing es va cancel·lar al final de la primera temporada deixant el final obert i els espectadors amb un pam de nas. És dur veure que la sèrie dels zombies fa deu temporades que està en antena i aconsegueix un spin-off i Rubicon no va poder anar més enllà de la primera. Decisions com aquesta demostren que no és la qualitat la que decideix la continuïtat  d’una sèrie.

Rubicon apostava per una trama complexa, plena de secrets, conspiracions i traïcions que ens recordava pel·lícules dels anys setanta com El último testigo o Todos los hombres del Presidente. Codis secrets, amistats compromeses i una societat secreta eren el pal de paller d’una sèrie que va començar amb molta força però es va anar desinflant a mesura que passaven els capítols per remuntar al tram final. L’episodi pilot, de dues hores de duració, es va convertir en la millor estrena de AMC fins aquell moment.

Una de les principals queixes que patia la sèrie va ser la falta d’acció i el ritme lent dels seus capítols. Lamentablement no es va entendre quin era l’objectiu de la sèrie i el to que volia agafar. La marxa de Horwitch va afectar el seu desenvolupament però no prou per a tenir el final que va patir.

Malauradament si teniu curiositat, Rubicon només es pot veure legalment a través de l’Amazon Prime americà. Tampoc és possible adquirir-la en format físic; si us interessa veure com era la sèrie i no us importa quedar penjats com un fuet al final de la primera temporada haureu de recórrer a canals menys tradicionals.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda