Paris: La cité de la Lumière

Sempre s’ha dit que París és la ciutat de l’amor, però des de fa un temps, també la podem considerar la ciutat de la llum. Paris: La cité de la Lumière és un joc de taula creat per José Antonio Abascal Acebo i publicat per Devir que ens convida a recrear els carrers de la capital francesa en plena Exposició Universal de 1889, quan l’electricitat es va començar a estendre per la ciutat.

Pensat per dos jugadors i amb una duració de 30 minuts o menys, Paris: La cité de la Lumière és un joc ideal per fer una partida ràpida i no molt exigent. En tractar-se d’un joc abstracte, la primera partida sempre és bastant desconcertant, però un cop veus les mecàniques i els sistemes de puntuació tot flueix molt bé.

L’objectiu és construir el màxim d’edificis i, al mateix temps, el més connectats i il·luminats possible. Una tasca que s’aconsegueix col·locant les peces que formen els barris en els espais del teu color disponible a les llosetes que formen els carrers. El joc té dues parts diferenciades, que es van desenvolupant en torns alternatius entre els dos jugadors. Durant la primera fase, els jugadors aniran col·locant les llosetes que formaran els carrers de la ciutat mirant d’adaptar-los a les formes dels edificis que també van aconseguint durant aquesta fase. Un cop acabada tocarà col·locar aquests edificis segons la disponibilitat de colors, mirant d’aconseguir la màxima puntuació possible. Per afegir una mica més d’estratègia, el joc també disposa d’unes cartes que apliquen bonificacions i que també s’agafen durant aquest torn. Un cop acabats tots els torns de les dues fases, només queda comptar les puntuacions i veure el resultat.

En l’apartat de disseny el joc és més que correcte sense arribar a destacar en excés. Les peces del joc estan ben dissenyades i són de bona qualitat. Els dibuixos de les cartes de bonificació t’ajuden a integrar-te a l’època i, utilitzar la caixa com a tauler de joc és un gran encert. És d’agrair que un joc petit no baixi el nivell de qualitat exigible a un joc de taula.

En resum, ens trobem davant un bon joc que permet passar una estona curta i entretinguda en parella o en companyia d’un amic o amiga. El joc ofereix múltiples combinacions i possibilitats, però també és cert que es tracta d’un joc amb una re-jugabilitat més limitada que d’altres jocs ràpids i no convida a fer més de dues o tres partides seguides. Sense arribar a ser un d’aquells imprescindibles i que estarà en boca de tothom, Paris: La cité de la Lumière és un bon joc per tenir a l’estanteria i treure de forma regular i passar una bona estona.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda