Sherlock. La tomba de l’arqueòleg

Sherlock

Estrenem l’any 2020 provant ‘Sherlock. La tomba de l’arqueòleg‘, un joc cooperatiu on mesurem les nostres capacitats deductives amb les del mateix Sherlock Holmes.

La mecànica és senzilla, tenim un petit full de normes on s’explica la mecànica del joc, una carta inicial que ens indica com començar i un petit àudio per posar-nos en situació. A partir d’aquest moment només tenim les nostres capacitats deductives i la dels nostres companys per resoldre l’enigma.

El joc està pensat per uns 60 minuts però el temps pot variar en funció del ritme que porteu els jugadors, no hi ha límit, el límit el poseu vosaltres. Es pot jugar de forma individual o cooperativa i l’edat recomanada és de més de vuit anys. Podem trobar l’edició en castellà i en català.

El joc es distribueix en torn on els jugadors van revelant o descartant la informació que tenen a les seves cartes segons sigui rellevant pel cas o no. Una informació rellevant ens ajudarà a formular una hipòtesi correcte, una pista irrellevant ens restarà punts al final de la partida. Aquí és on els jugadors novells, com nosaltres, patim una mica més. La por de deixar perdre informació essencial et fa molt prudent a l’hora de descartar informació i acabes amb moltes cartes irrellevants sobre la taula. La nostra primera experiència ens va donar una puntuació molt baixa però ens ha servit d’exemple de cara a les properes partides.

Es tracta d’un joc cooperatiu, compartir informació, idees i opinions és vital. Només posant-vos d’acord entre els jugadors podeu arribar a una deducció final. Un cop fet això comprovareu les vostres deduccions amb un petit qüestionari i comprovareu l’encert de la vostra deducció. Encerteu o no (en el nostre cas va ser no), és molt entretingut veure en què heu fallat, què heu encertat i quines pistes heu descartat que eren importants i quines us heu quedat que ho eren. No només es tracta de guanyar o no, també passes una estona mirant i debatent sobre què t’ha portat a un punt o a un altre.

Editats per l’editorial GDM (Guerra de Mitos) la sèrie Sherlock compta amb diferents baralles de cartes que et proposen diferents casos a un preu més que assequible. Sherlock és el joc perfecte per una sobretaula, per un entretenir un viatge llarg o una espera llarga.

El nostre primer cas ens ha demostrat que ens falta molt per arribar al nivell del gran Sherlock però repetirem segur i farem el millor per arribar a competir amb el gran detectiu.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda