14 anys de l’estrena de Pitch Black

riddickAvui fa 14 anys s’estrenava a Estats Units Pitch Black, una petita producció que fregava la sèrie B amb David Twohy com a director i co-guionista i un desconegut Vin Diesel com a cap de cartell. Tot i els pocs recursos amb els quals es va fer la pel·lícula i les crítiques regulars que va treure ben aviat es va convertir en peli de culte sobretot gràcies al caràcter el personatge principal, en Richard B. Riddick.

Estrenada l’any 2000 Pitch Black ha tingut tres seqüeles, dues d’imatge real i una d’animació. The Chronicles of Riddick es va estrenar l’any 2004 i va tenir una bona rebuda tot i els canvis que va suposar a l’esperit de la saga. És el capítol més fluix de la història de Riddick. El mateix any es va llançar The Chronicles of Riddick: Dark Fury, un migmetratge d’animació que ens explica el que passa entre Pitch Black i The Chornicles of Riddick. La saga també ha comptat amb un especial emès per SyFy anomenat Into Pitch Black i adaptacions per consoles The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (i el seu remake The Chornicles of Riddick: Assault on Dark Athena).

L’any 2013 es va estrenar Riddick, un remake encobert de la primera entrega que ens serveix de punt de partida per una nova trilogia de la saga. Amb sort tindrem entregues d’en Riddick per molts anys.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda