0

Almost human

almosthumanposterTal  com ho veig existeixen dues maneres de fer ciència-ficció. Per una banda pots intentar ser original creant un univers i unes situacions des de zero o pots agafar referències de llocs diferents i crear un univers on tot és nou però tot recorda a alguna cosa. Les dues opcions són vàlides i les dues tenen els seus avantatges i els seus inconvenients. Almost human s’ha decantat per la segona opció, recollir una mica d’aquí i una mica d’allà per crear un univers propi.

En el futur la criminalitat ha pujat fins a extrems insostenibles i per fer-hi front s’ha activat un protocol que uneix policies humans amb companys robòtics capaços de suportar situacions impossibles. John Kennex (Karl Urban) és un policia que es recupera d’un atac terrorista i agafa per company a Dorian (Michael Ealy), un androide d’una generació obsoleta a causa de les seves reaccions emocionals.

En definitiva i com heu pogut veure amb la sinopsi la base de la sèrie és típica de buddy movie i, de moment, se’n surt prou bé gràcies a la bona química existent entre els dos protagonistes. La resta d’actors interpreten personatges que queden en molt segon pla deixant tot el pes a Karl Urban i Michael Ealy. D’inici és un bon plantejament, deixant que ens encarinyem amb els protagonistes abans d’introduir més personatges importants però també pot fer que la sèrie quedi coixa si la relació entre ells no s’explota de forma correcta.

human

Com ja he dit tot a la sèrie recorda a alguna cosa ja vista, el personatge principal sembla sortit de la versió de Will Smith de I, robot, la tecnologia ens recorda Minority report de Tom Cruise, etc. Tot té un aire molt Philip K. Dick però ben portat. Els efectes estan aconseguits però no acaparen l’atenció i serveixen com a suport, no com a fil conductor.

De moment la sèrie és un bon entreteniment que no va més enllà. Compleix la seva funció principal sense perdre’s per trames estranyes o complicades i això és d’agrair. Veurem com es desenvolupa la temporada. Els primer capítols s’han limitat a posar les bases de la relació amb capítols independents, el pes de l’argument es veurà quan es desenvolupi la trama principal de l’atemptat que va deixar ferit el personatge de Karl Urban.

Ah! I no he parlat de l’Abrams per un bon motiu. En aquesta sèrie ell es limita a les tasques de producció (bàsicament posa la pasta) i dir que és la seva nova sèrie és anar molt lluny, igual que intentar comparar-la amb Fringe.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *