Marvel març-abril 2018

Ara més que mai els còmics estan en el primer pla dins del mon neocultural (com dic jo), segurament hi ha molta gent que te certa curiositat per entendre o acostar-se a tot aquest mon, però es tan absolutament complexa i abundant que podríem quedar o bé saturats, o rebutjar el mitja simplement perquè hem agafat un estil que xoca amb els nostres gustos. Posaré un exemple, en series no es el mateix “Friends”, que “The Leftovers”, i no podem dir que ens agrada o no les series pel simple fet que un estil en concret no ens faci el pes. Doncs en còmic passa exactament el mateix.

Intentaré realitzar dos petits textos(“Marvel”, “DC”, “Editorials Independents”) explicant el què m’ha agradat més del mes passat fent un top3 per editorial i després unes recomanacions del que sortirà en els pròxims dies, ja sigui per gent que vulgui tornar a llegir o per persones que tenen curiositat i volen començar a entrar en aquest bast mon.

Avui començarem per una de les editorials que més ho estan “petant” i que més s’acosta al concepte de còmic que te la població en general:

 

TOP 3 MARVEL MARÇ 2018

  • MARVELS, de Kurt Busiek i Alex Ross. Una obra absolutament obligatòria per qualsevol persona que gaudeixi dels còmics Marvel com de les seves pel·lícules. De les creacions més celebrades d’Alex Ross, un dels dibuixants amb més renom dins l’escenari de la vinyeta. Un punt de vista diferent a gran part de la mitologia Marvel. Possiblement l’obra editada més important de l’any a Marvel. Un emocionant recorregut pels moments que van servir per forjar l’Univers Marvel sota la visió única del fotògraf Phil Sheldon.
  • La Vision, de Tom King. El còmic de “pijames” més de moda el 2016 ha estat reeditat en una edició un pel cara però plena d’extres i gran calitat. “La Visió vol ser humà. I què hi ha més humà que la família? Ara, la té. Una dona i dos fills. S’assemblen a ell, tenen els seus poders i la necessitat de confondre amb els altres. Què pot anar malament? “
  • El Guantelete del Infinito, de Jim Starlin. Aiiiii Infinity War! Quant de soroll, quant de màrqueting! quant de tot! Aprofitant la sortida del film es reedita la historia en que teòricament es basa el film(personalment discrepo), de totes formes es una obra absolutament rodona i que s’agreix que ara mateix estigui a l’abast de tothom, d’obligada lectura. “Per Thanos, el Guantellet de l’Infinit és el Sant Grial, el premi definitiu per la seva adoració cap a la mort. Amb ell, ho controla tot. Liderats per Adam Warlock, els superherois de la Terra representen l’última esperança de l’Univers.”

 

RECOMANACIONS ABRIL 2018

  • Thor de Jason Aaron. Compreu-lo, ja està, sense explicacions, es més, compreu tot el que hagi fet Aaron, compreu la seva barba, la seva moto, la seva casa, els seus fills(bé potser no). Ara en serio, si teniu interès en llegir una historia “diferent” dels superherois clàssics, es absolutament obligatori. La obra regular més rodona dels últims anys. Al llarg dels segles, els déus han estat desapareixent, el que condemna al caos als seus adoradors. Ara, Thor segueix el rastre de sang que amenaça de consumir el seu passat, present i futur.
  • La increïble patrulla X de Joss Whedon, temps enrere, el que va ser director de “los Vengadores” va portar els mutants a una reinterpretació que va funcionar molt bé i es molt recordada per l’aficionat. Tot hi que jo no la recomano amb tanta força com Thor, qualsevol aficionat als Xmen no se l’hauria de perdre. Cíclope i Emma Frost reinventen l’equip de mutants amb l’objectiu de sorprendre el món que els tem i els odia. Mentrestant, algú ha descobert com eliminar el gen mutant.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Marc Rabaseda