24: live antoher day

24posterPodem definir el retorn d’en Jack Bauer de curt però intens. El format de 12 capítols que tanta por em feia al presentar-se el retorn no ha desvirtuat en excés l’esperit de la sèrie tot i el canvi d’estil narratiu que ha suposat. També s’ha de reconèixer que trencar amb el format 24 hores ens ha estalviat les trames innecessàries que hem patit a cada temporada.

Els anys passen per tots i una de les principals crítiques que s’ha fet al retorn de 24 és que Kiefer Sutherland ja no té edat per anar saltant i corrent sense parar durant tot un dia. És cert que l’estat físic de Sutherland no és el que era fa quatre anys i que la seva expressivitat facial podria rivalitzar amb la de Keanu Reeves però el que més agraïm és el retorn de l’esperit Bauer, un esperit que les últimes temporades s’havia aigualit una mica i que ara ha tornat amb força. Molt comentar l’envelliment de Bauer però poques crítiques a l’estil gòtic de Chloe O’Brian simulant tenir 20 anys.

La trama ni enganya ni intenta sorprendre a ningú donat que es limita a imitar la fórmula 24, amenaça terrorista, investigació, sensació de resolució i traïció “inesperada” que torna a posar en marxa l’amenaça. Res criticable per aquest retorn però un punt a millorar per futures temporades (si existeixen).

Segurament estarem d’acord que no ha estat una gran temporada però la nostàlgia cap al personatge i l’emoció del retorn ens ha fet perdonar-li molt més del que hauríem perdonat abans. No està al nivell de les grans temporades però tampoc és Redemption.

Ara queda per veure que vol fer FOX amb el personatge i si decideix continuar la sèrie amb aquest format de 12 capítols o tancar aquí la història d’en Jack Bauer tot i que si fos així crec que no tindria el final que és mereix com a personatge (el mateix que vaig pensar amb el final de la 8a temporada).

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda