7 años

7anosMassa sovint associem bones pel·lícules amb grans produccions farcides d’estrelles i amb pressupostos milionaris i oblidem que l’eix principal de qualsevol proposta és una bona història i uns bons personatges. Sense una història interessant i ben explicada i uns personatges carismàtics i potents ja pots tenir el millor pressupost del món que acabaràs fent Batman vs Superman.

7 años és la primera producció espanyola de Netflix i això li ha proporcionat molta publicitat però al mateix temps li ha generat moltes més expectatives de les que tindria si es tractés d’una producció habitual de cinema. El millor de tot és que la pel·lícula ha respost de forma perfecta a la pressió amb una potent pel·lícula que només rellisca al tram final però que ens regala uns bons personatges i una història interessant.

Quatre amics i socis es troben per escollir qui dels quatre sacrificarà set anys de la seva vida per salvar l’empresa que han creat junts.

Un escenari i cinc actors són tots els elements que Roger Gual utilitza per narrar una història que va creixent en tensió i intensitat a mesura que passen els minuts. La història és prou interessant per no necessitar més i no estirar d’artificis per mantenir l’atenció de l’espectador. A mesura que van passant els minuts la intensitat del relat augmenta al mateix temps que ho fa la tensió entre els personatges. El que al principi era precaució i bones paraules acaba en un enfrontament obert entre quatre amics.

71

Un dels punts més forts de la pel·lícula és el seu repartiment. Àlex Brendemühl, Paco León, Juana Acosta, Juan Pablo Raba i Manuel Morón construeixen cinc personatges amb cinc personalitats molt diferents, que defensen amb gran solvència i aguanten a la perfecció 77 minuts que dura la pel·lícula.

72Com he dit al principi la pel·lícula no és perfecte. Sempre és complicat com acabar un relat i tampoc tinc molt clar com hauria d’haver acabat aquest però la sensació és que a la resolució li falta contundència. És un final acceptable i tanca una part de la història però frena de cop el ritme creixent de tensió que s’havia anat generant i et deixa amb la sensació de què no acaba d’encaixar.

Si teniu Netflix i poc més d’una hora lliure no dubteu en dedicar-la a 7 años. Només per les interpretacions dels actors ja val la pena però és que a més a més és interessant, entretinguda i està ben realitzada.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda