Acocollona’t 2013

acoposterDiuen que queda lleig escombrar cap a casa però amb els temps que corren prefereixo parlar de la feina ben feta d’amics, coneguts i saludats que de gent que està a milers de quilòmetres d’aquí. Així doncs em prenc la llibertat de fer un petit resum de l’Acocollona’t, el festival de cinema fantàstic i de terror de Girona.

Aquest any l‘Acocollona’t surt de les fronteres del Cinema Truffaut, on vam viure les dues primeres edicions, per fer el salt a una sala gran dels cinemes Albèniz de Girona. Un gran encert donada l’afluència de públic que han tingut aquest any (ja l’any passat el Truffaut va quedar una mica petit en algunes projeccions). A més també traspassa les fronteres de Girona per fer uns actes pre-festival a La Taverna de Smaug de Banyoles on la setmana abans es van projectar diferents films del gènere, els guardonats del festival anterior i l’estrena del tràiler del nou curt de la saga Barracon. Uns actes que mostren la crescuda que ha tingut el festival aquest any.

Ja en plena setmana de festival la programació ha ofert diversos actes a banda de les projeccions dels curtmetratges. Al llarg d’una setmana hem tingut el privilegi de ser dels primers a veure Capa Caída, hem assistit a una gran xerrada sobre zombis amb en Pep Prieto, en Toni de la Torre i en Marc Pastor i hem vist com els carrers de Girona s’omplien de zombis amb la segona edició de la ZombieWalk, aquest any apadrinada per Josmar. Els tres actes amb un gran èxit d’assistència, llàstima que en el cas de la zombiewalk més assistència de curiosos que de morts vivents,

Dels curts a concurs només faré una breu menció dels guanyadors, ja que a la pàgina del festival podeu llegir l’anàlisi individual que fa en Jacint Casademont i poc més cal dir excepte felicitar el gran nivell de tots els participants que amb més o menys recursos han pogut fer grans treballs on sempre trobaves alguna cosa a destacar.

otracena

Aquest any es premiaven cinc categories. Millor curt amateur que va guanyar Diafracma, de José Antonio Mesa, amb una història senzilla però efectiva, millor curt gironí, que va ser per La otra cena, d’Albert Blanch, una història de zombis des d’un punt de vista diferent amb una gran factura i actuacions, premi del públic per Presence required, una original i divertida història de fantasmes que també es va emportar el segon premi del festival i el guanyador d’aquest any que va ser per Necrolovers, una història de fantasmes d’excel·lent factura.

Per anar acabant només felicitar als organitzadors, col·laboradors i voluntaris que fan possible la celebració del festival. Des de fora ens pot semblar difícil però des de dins segur que ho és més.
I com sempre passa quan veus una cosa des de fora, em prenc la llibertat de fer un petit consell de cares a l’any vinent, caldria buscar alguna manera d’impulsar el dia de l’entrega de premis. Potser la projecció d’una pel·lícula després de l’entrega de premis seria un bon recurs per fer venir més gent.

Moltes felicitats a l’acocollona’t i esperem gaudir-lo durant molts anys.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda