Agents of S.H.I.E.L.D. – Temporada 4

Si parlem del Capità Amèrica, Iron man, Hulk o Thor, tots ho indentifiquem al moment com membres dels Avengers, el grup de superherois que formen l’última defensa de la Terra, però com passa en qualsevol organització ells són la cara visible, darrere hi ha un grup d’herois anònims que són igual o més importants. Els Agents of SHIELD són aquests herois anònims.

El grup de Phil Coulson, l’agent May, la Daisy Johnson/Quake i el duet Fitz-Simmons són part del nexe d’unió entre les pel·lícules Marvel. Durant la seva primera etapa van complementar la trama iniciada a Captain America. Winter Soldier i la tercera temporada va servir per introduir els Inhumans a l’univers Marvel. Aquesta quarta temporada s’ha dividit en tres arcs argumentals; el primer ens ha presentat un nou (i molt estimat) personatge de l’univers Marvel: El Motorista Fantasma, el segon arc s’ha centrat en el Darkhold, un poderós llibre que també forma part de l’univers dels còmics i que ens ha introduït en el millor tram de la sèrie, l’arc argumental del Framework.

Fins al capítol 16, aquesta temporada d’Agents of SHIELD es podia considerar acceptable. Els capítols eren entretinguts i la trama interessant però a partir d’aquest capítol la temporada es torna imprescindible. Agafant la idea dels what if… dels còmics (de fet el capítol es diu així), la sèrie ens presenta un món paral·lel on Hydra ho controla tot. Els superherois estan desapareguts i els Inhumans són caçats com animals en estat dictatorial controlat per Madame Hydra. En aquest univers paral·lel recuperem personatges de temporades anteriors però ara amb una personalitat nova i ens trobem amb els personatges protagonistes en rols diferents dels que ens tenen acostumats. Uns canvis que donen un aire fresc i una intensitat aclaparadora a la sèrie. The world end (últim capítol de la temporada) és un dels millors capítols del que portem de sèrie fins ara.

01Són només set capítols però han suposat un terratrèmol a l’univers d’agents of SHIELD que queda encara més clar després de l’escena post crèdits que acompanya cada capítol.

Aquesta temporada d’agents of SHIELD ha agafat un to molt més fosc i adult del que ens tenia acostumats i aquest canvi li ha sentat molt i molt bé.  Al llarg de les temporades hem anat veient com apareixien petites connexions amb l’univers cinematogràfic però crec que ja és hora que els personatges d’Agents of SHIELD agafin més pes i tinguin el seu reconeixement al cinema. Infinity wars sembla un bon moment per donar-los els cinc minuts de fama que es mereixen.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda