All or nothing: Manchester City

All or nothing: Manchester City és l’última entrega de la sèrie de documentals produïts per Amazon que ens permet descobrir el funcionament intern d’algun gran equip esportiu. La sèrie es va estrenar l’any 2017 i les tres primeres temporades es van centrar en equips de futbol americà com Los Angeles Ram, Els Michigan Wolverines i els Dallas Cowboys fins a obrir-se la següent temporada als rugby amb els New Zeland All Blacks i aquesta última al futbol europeu amb el Manchester City.

L’estructura de cada temporada és la mateixa. Vuit capítols on se segueix una temporada sencera de l’equip escollit i on la càmera és present en tot moment. Entrenament, reunions d’equip i personal tècnic, partits, postpartits, etc. Unes intimitats que no es veuen mai.

All or nothing: Manchester City segueix a l’equip de l’entrenador Pep Guardiola durant la temporada 2017-2018 fent-nos partícips dels seus triomfs però també de les seves derrotes. Al llarg dels vuit capítols veiem com és la relació de l’entrenador amb els jugadors, dels jugadors amb el staff tècnic, reaccions dels aficionats mentre aprenem història del Manchester City i el seu significat pel futbol anglès i els seus seguidors. La sèrie també posa especial interès en la relació amb l’etern rival: el Manchester United.

Encara que en el meu cas va ser el motiu per donar-li una oportunitat, All or nothing: Manchester City no és una sèrie sobre en Pep Guardiola. La sèrie està centrada en tot el que envolta l’equip però és evident que el tècnic de Santpedor  hi té un pes important. Això no hauria de tirar enrere a tots aquells als que no agradi la figura d’en Pep perquè vull insistir que la sèrie tracta sobre l’equip en general. De fet, qualsevol aficionat al futbol la trobarà molt interessant.

El que més destaca de All or nothing: Manchester City, deixant de banda la possibilitat de descobrir les intimitats d’un club com el City, és la seva producció. Les càmeres són a tot arreu, la qualitat de les imatges és espectacular i la seva edició és excel·lent. Si a tot això li unim la narració per part de Sir Ben Kingsley i un estil narratiu capaç de mantenir l’emoció  ens trobem davant d’un magnífic treball audiovisual.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda