Amanda Knox

knox1L’any 2007 Amanda Konx, el seu xicot Raffaelle Sollecito i Rudy Guede van ser acusats del brutal assassinat de Meredith Kercher. El crim tenia tots els elements per convertir-se en un rebombori mediàtic, dues estudiants joves i guapes que compartien domicili a la ciutat de Perugia (Italia), un crim sagnant i cap motiu aparent van fer les delícies de la premsa que va convertir Knox en una depredadora sexual que va ser el cervell de l’assassinat a sang freda.

Després de Making a murder, Netflix ens presenta Amanda Knox, un documental formalment impecable on veiem les dues cares de la història i el punt de vista de la majoria dels seus protagonistes. Al llarg de l’hora i mitja que dura el documental escoltem a la mateixa Amanda Knox, el seu ex-xicot Raffaelle Sollecito, Giulliano Mignini el detectiu a càrrec del cas i Nick Pisa, periodista del Daily Mail que va cobrir el cas. L’única veu que no escoltem és la de Rudy Guede, únic sospitós que va ser condemnat i que actualment encara és a presó.

Després de quatre anys de presó i múltiples judicis la justícia italiana va acabar pe exonerar Amanda Knox i Raffaelle Sollecito i va deixar com a únic culpable Rudy Guede. El documental no es centra a demostrar la innocència o culpabilitat de Knox sinó que es limita a exposar els fets i posa especial èmfasis en el tracte que els mitjans van donar a la jove americana. Amanda Knox va ser acusada de ser una depredadora sexual, de dominar la seva parella i obligar-la a participar en l’assassinat, convertint-la així en la sospitosa perfecte. El mateix Nick Pisa confessa que la història era molt millor i més sucosa del que es podia imaginar o no al principi. Aquest tractament fa que et posis al costat de Knox però no elimina del tot la sensació de dubte. El comportament de Knox davant la càmera i les seves explicacions (que no justificacions) no ajuden a eliminar aquest dubte.

knox2

A banda de l’absència de Guede també es troba a faltar en el documental una mica d’explicació de com és la vida de l’Amanda Knox avui en dia. Veiem imatges d’elles en l’actualitat vivint sola però no sabem com va ser el seu retorn a Amèrica després dels quatre anys de presó, com han afectat els fets a la seva relació amb la família i els amics, quins són els seus plans de futur o com ha afectat tot aquest calvari a la seva vida. Tens la sensació que el documental és més una crítica al tractament d’uns fets com aquests dels mitjans que un recerca del que va passar realment.

Com he dit al principi el documental de Netflix és d’una factura impecable però s’allunya una mica del que en un principi es pot esperar veure en un documental com aquest.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda