Ares

Fa anys que el cinema francès s’està obrint més enllà de les seves fronteres amb produccions de baix pressupost però de prou qualitat com per atraure a l’espectador internacional. Potser el gènere que més es veu afavorit per aquesta tendència és la comèdia però Ares arriba per demostrar que no és l’únic gènere que tenen per mà els veïns del nord.

L’any 2020 l’economia francesa ha entrat en col·lapse i grans companyies han comprat el deute apoderant-se del control del país. Des d’aquell moment les lleis franceses canvien i es permet l’experimentació amb humans i el dopatge a l’esport. Una de les competicions més populars és l’Arena, uns combats de boxa on els lluitadors fan de conillets d’índies de les noves drogues de les farmacèutiques. L’Ares (Ola Rapace) és un d’aquests lluitadors que es veurà obligat a provar una droga experimental per intentar salvar la seva germana i les seves nebodes.

Ares es va estrenar l’any 2016 al Festival de Sitges i poc després a França, aquí la podem veure a Movistar cine i Netflix i és una molt bona opció si us agrada la ciència-ficció de sèrie B ben feta.

Sense buscar sorprendre ni revolucionar el cinema de ciència-ficció Ares ens presenta una bona proposta que viu en un univers prou sòlid i ben construït per ser creïble i interessant per l’espectador. No és la primera vegada (ni serà l’última) que veiem un futur on les diferències entre classes socials estiguin tan marcades ni on la societat visqui sota una dictadura feixista provocada per les grans multinacionals però Ares aconsegueix mostra-ho d’una manera natural que entra molt bé. Amb un pressupost que no serviria ni per pagar el cafè a una estrella de Hollywood aconsegueix vestir vuitanta minuts de pel·lícula amb uns efectes dignes i una ambientació molt ben treballada. Ares esprem amb cap fins a l’últim euro del seu pressupost.

Ares no té res a envejar a moltes produccions americanes que amb grans noms als cartells ens venen històries d’un nivell igual o pitjor però que aconsegueixen arribar a més públic i per això són més conegudes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda