Argo – Ben Affleck

Vagi per davant que en Ben Affleck em provoca sentiments contraposats, per una banda no puc oblidar merdes com Las fuerzas de la naturaleza (Bronwen Hughes – 1999), Una relación peligrosa  (Martin Brest – 2003) o Daredevil (Mark Steven Johnson – 2003) però per l’altre m’encanten Adiós pequeña, adiós (Ben Affleck – 2007) i The Town. Ciudad de ladrones (Ben Affleck – 2010). Sembla fàcil pensar que m’agrada l’Affleck director/guionista i detesto l’actor però en les pel·lícules que el dirigeix també interpreta i la fina línia que separa l’Affleck que m’agrada del que no es desdibuixa bastant.

A Argo Ben Affleck dirigeix i interpreta per tant vaig anar al cine força disposat a veure una peli que m’agradaria. No vaig sortir decepcionat però si amb una sensació estranya. La pel·lícula està bé però podia ser millor.

L’any 1980 l’ambaixada americana és atacada per els revolucionaris iranians. Tot el personal queda retingut dins les instal·lacions excepte un grup de sis que aconsegueix fugir i s’amaga a la residència del cònsol Canadenc. Amb l’objectiu de rescatar-los l’agent de la CIA Tony Marquez (Ben Affleck) organitza un viatge a Iran fent-se passar per productor de cinema que vol rodar una pel·lícula. Falsificant documents i enganyant els militars ha d’aconseguir fer passar els sis treballadors de l’ambaixada per el seu equip de filmació.

La pel·lícula és correcte i et fa passar una bona estona però li manca una mica de tensió. Deixant de banda que puguis conèixer o no el desenllaç (està basat en una història real), en cap moment aconsegueix transmetre una sensació de perill o angoixa. En diverses ocasions ho intenta però la sensació que en qualsevol moment els poden atrapar i executar no acaba d’arrelar. Fins i tot l’escena del mercat o de la visita del cap de policia a casa del cònsol que estan pensades per crear aquesta atmosfera només aconsegueixen preocupar-te una estona.

Cal destacar el bon nivell de les interpretacions i el treball de recreació i maquillatge dels actors per convertir-los en els protagonistes reals de la història. Amb l’excepció d’Affleck que no s’assembla en res al Tony Marquez real, la resta d’actors si aconsegueixen aquesta transformació. Per cert, molt grans les interpretacions de John Goodman i Alan Arkin com a productors de la falsa pel·lícula.

Una bona pel·lícula que no us decepcionarà si la aneu a veure però que podia haver donat més.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda