Audrey & Daisy

audrey3Quan parlem de Netflix acostumem a lloar el seu excel·lent catàleg de pel·lícules i sèrie però oblidem que la plataforma també compta amb una gran oferta en documentals de tot tipus. Audrey & Daisy és un d’aquests documentals. Un documental que porta a primera plana un tema que acostuma a quedar amagat, les violacions a menors adolescents i el posterior escarni que són sotmeses per companys i coneguts.

Audrey & Daisy fa referència a dues d’aquestes víctimes. Audrey Pott tenia 15 anys quan en una festa un grup de nois va aprofitar que estava beguda per despullar-la, pintar-li missatges obscens a tot el cos, abusar sexualment d’ella i fer-ne fotografies que després publicarien a les xarxes socials. Daisy Coleman en tenia 14 quan un grup d’amics de 17 anys, entre els quals hi havia amics del seu germà gran, la van convidar a una festa en un soterrani per emborratxar-la, abusar d’ella i gravar-ho en vídeo. En el segon cas la víctima va tenir el valor de denunciar-ho però això no va fer més que iniciar un nou infern, en el primer cas, la jove Audrey Pott no va poder suportar els fets i es va suicidar a casa seu al cap de pocs dies.

audrey2

El documental és igual de dur que necessari, no només pels abusos que s’expliquen, també per la reacció de l’entorn i com la víctima pot arribar a convertir-se o, més aviat, sentir-se culpable de la situació. És increïble veure com en ple segle XXI, la principal autoritat d’un poble com Maryville és capaç de deixar anar davant de càmera frases com “la pressió que tenen les noies per cridar l’atenció” o “en casos com aquests la culpa s’ha de repartir entre els dos bàndols“. Si la persona encarregada de vetllar per la seguretat de joves com la Daisy Coleman és capaç de pensar així ja us podeu imaginar quins comentaris surten dels amics i coneguts de l’agressor i, més encara, si aquest és una de les estrelles de l’equip local.

Audrey & Daisy és un documental que val la pena veure i compartir i que s’hauria de fer servir com a eina educativa a instituts i centres d’estudis per ajudar a donar veu a totes aquelles joves que hagin pogut trobar en una situació similar però la culpabilitat o la vergonya els impedeix denunciar-ho. També pot servir a la resta per veure com els comentaris a les xarxes socials poden acabar destrossant la vida de joves innocents.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda