Baby: Les pijes italianes també follen

babyFa unes setmanes el meu estimat Jep Soler escribia un gran post titulat Elite: Les pijes també follen. En ell parlava d’Elite, una sèrie espanyola situada en un institut de rics i protagonitzada per adolescents de bon veure. Avui a mig camí entre l’homenatge i l’enveja per no haver pensat jo aquest títol quan vaig parlar de la mateixa sèrie, he decidit acotar-ho geogràficament per parlar de Baby, sèrie italiana situada en un institut de rics i protagonitzada per adolescents de bon veure.

Cada cert temps toca tenir polèmica amb alguna sèrie de Netflix. Ho va patir amb The end of the F*cking world, també Insaciable i ara li ha arribat el torn de Baby. No penso perdre el temps parlant d’aquest tema perquè si hem de fer cas a cada crítica de gent que se l’aguanta amb paper de fumar només podríem veure pantalles en negre. Lluny de polèmiques sense sentit per què cal protestar és pel baix nivell que ofereixen moltes d’aquestes sèries.

Segons el tràiler i la sinopsi, Baby ens parla de la prostitució de menors, a l’hora de la veritat ens trobem davant un típic drama adolescent que toca molt tangencialment el tema. La sèrie està basada en un cas real que va sacsejar Itàlia l’any 2014 però l’adapta molt lliurement i sembla que només utilitza aquests fets per provocar l’interès i la curiositat del públic abans de l’estrena.

La sèrie explota al màxim tots els tòpics de les sèries adolescents. Noi nou problemàtic, noi homosexual que li costa sortir de l’armari, noia amb problemes amb els seus pares separats, dona madura atreta per un estudiant adolescent i tota la llista del manual del drama adolescent. Si la trama de la prostitució de menors és gairebé inexistent, l’originalitat brilla per la seva absència. El mateix passa amb les trames, drogues, sexe i rivalitats, res nou, res interessant. Baby són sis capítols que en semblen 22. Les trames i les relacions entre els personatges són confuses i poc coherents i el pas dels capítols es fa a batzegades.

En resum, Baby ha crescut gràcies a la polèmica però serà el contingut el que la posarà al seu lloc.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda