Batman: Gotham by Gaslight

Excepte en comptades ocasions, qualsevol pel·lícula del DC Animated Univers és descaradament superior a l’univers cinematogràfic de la mateixa casa. L’última incorporació és Batman: Gotham by Gaslight, adaptació en animació de la novel·la gràfica homónima de Brian Augustyn i Mike Mignola.

Gotham by gaslight és la primera de les històries Elseworlds, línia editorial en que els personatges de DC se situen en diferents línies temporals o realitats paral·leles. Aquesta en concret ens situa en una Gotham victoriana amb l’amenaça de Jack l’Esbudellador.

Ens trobem davant d’una de les millors pel·lícules de l’univers animat de DC i d’una magnífica adaptació del material original al material cinematogràfic. Gotham by gaslight ens presenta un Batman més humà, més detectiu, més Batman. Res de gadgets que li permetin superar obstacles, les principals armes d’aquest Batman són l’observació i la força bruta. Una observació que ens porta al Batman detectiu i una força bruta que ens recorda el veritable caràcter del justicier.

Al costat d’en Bruce Wayne/Batman aquesta aventura ens presenta una Selina Kyle que adapta la seva Catwoman a l’edat victoriana, convertint-la en una defensora de les dones i una lluitadora indomable, el cap de la policia James Gordon, amb un paper molt important per la història, la Doctora Leslie Thompkins reconvertida en la Germana Leslie, en Harvey Dent o el mateix Hugo Strange i, com no podia ser d’altra manera, l’inseparable Alfred. Personatges que tenen el seu petit moment al llarg de la història i que referencien a l’univers Batman. La picada d’ullet més curiosa són els tres orfes que coneixem durant la pel·lícula i que es diuen Dick, Jason i Tim; tots tres acabaran sota la tutela d’en Batman.

Amb una animació més que correcte, la pel·lícula ens presenta un thriller d’època amb unes bones dosis d’intriga i acció. Gràcies al material original en què21 està basada, Batman: Gotham by gaslight és capaç de posar-se al nivell de moltes pel·lícules d’imatge real.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda