Batman: The killing joke

joke4En Batman és un dels meus personatges de còmics preferit i després de les decepcions de Batman vs Superman i Escuadrón Suicida tenia la forta necessitat de buscar alguna cosa per retrobar a un personatge que m’encanta. Per sort, mentre que la secció cinematogràfica de Warner i DC no paren d’encadenar fracassos, la secció d’animació i televisió no falla. La darrera entrega d’aquest univers animat televisiu és l’adaptació d’una de les històries claus a l’univers Batman, The Killing joke.

Batman: The killing joke adapta – per no dir còpia – la novel·la gràfica homònima que l’any 1988 va crear Alan Moore i il·lustrar Brian Bolland. Com he comentat abans es tracta d’una de les trames claus a l’univers Batman. Situada en dues línies temporals, The killing joke ens explica d’una banda l’origen del Joker i per l’altre el seu darrer pla malèfic per desafiar en Batman. També és un punt clau per les repercussions que suposa per un dels personatges de l’entorn del vigilant.

La pel·lícula és una fidel adaptació de la novel·la gràfica excepte en dues escenes que són les que més polèmica han generat. Per un costat Brian Azzarello i Sam Liu ha afegit una breu introducció a l’inici del film per potenciar la relació entre Bruce Wayne/Batman i Barbara Gordon/Batgirl. En realitat no es tracta d’una mala pensada, serveix per mostrar a l’espectador que no coneix en profunditat el còmic i els seus personatges quina relació hi ha entre els dos protagonistes, el problema és que s’ha convertit el personatge de Batgirl en un cliché d’adolescent enamoradissa i impulsiva. Tampoc m’acaba de fer el pes un diàleg on es dóna a entendre que el Joker ha violat la Barbara Gordon. Azzarello ja ha afirmat que no era la seva intenció donar aquesta sensació però l’escena queda estranya.

joke2

Deixant de banda aquestes dues polèmiques la pel·lícula segueix a la perfecció la novel·la. Gairebé es podria dir que Liu i Azzarello utilitzen l’obra de Moore i Bolland com a storyboard pel seu projecte ja que molts plans de la pel·lícula són calcats als del còmic.

joke1Batman: The killing joke té emoció i ritme, cosa que trobem a faltar a totes les pel·lícules d’acció real que DC i Warner han portat a pantalla últimament. També ens mostren un Batman més dur i autoritari que el que ens presenta el sr. Affleck.

Com he mantingut al llarg del temps les produccions de la secció d’animació de DC passen per davant de les produccions cinematogràfiques tot i que és cert que a diferència del cinema parteixen d’un magnífic material d’origen.

Batman: The killing joke és la pel·lícula que us farà reconciliar amb DC i que us ajudarà a entendre una mica més la malaltissa relació entre en Batman i el Joker.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda