Big mouth

L’any 1989 Matt Groening va revolucionar els dibuixos animats amb The Simpsons, una sèrie d’animació políticament incorrecte que retratava amb humor negre la típica família nord-americana. Uns anys més tard Trey Parker i Matt Stone va rebentar el motlle amb South Park. La sèrie traspassava moltes línies vermelles i feia de la irreverència la seva bandera. Amb el pas dels anys han anat sorgint més sèries com Family Guy, BoJack Horseman o la magnífica Rick and Morty que s’han convertit en referents de l’animació d’humor negre dirigida a adults. Netflix no s’ha volgut quedar enrere i ens presenta Big mouth, una sèrie no apta per tots els públics.

Big mouth retrata de forma molt irreverent la incipient sexualitat d’un grup d’adolescents. El despertar de les hormones, la primera menstruació, la descoberta de la sexualitat o masturbacions poc ortodoxes són les bases dels 10 capítols de la primera temporada.

Igual que passa amb Rick and Morty, la sèrie creada per Nick Kroll, Andrew Goldberg, Mark Levin i Jennifer Flackett és molt difícil de recomanar. És un humor molt peculiar que no accepta mitges tintes, o t’encanta o l’odies a mort. Personalment, m’encanta.

La sèrie ens presenta quatre protagonistes principals, tres nois i una noia, tots amb les seves preocupacions i problemes sempre lligats al despertar de la sexualitat i la falta d’educació en aquests temes. En certa manera la sèrie té un punt de crítica cap al desconeixement sobre sexualitat tan criticada en l’educació americana i la responsabilitat dels pares en guiar i educar els seus fills en aquests aspectes. Per posar en imatges els desitjos i dubtes dels adolescents, la sèrie ens presenta dos personatges que personifiquen les hormones. Són el monstre de les hormones masculí i femení, dues figures que representen els instints més bàsics i desbocats dels protagonistes. Per contra la sèrie també compta amb dos personatges als quals no veig la utilitat ni la necessitat, són la figura de l’entrenador de l’escola i un fantasma.

Si us agrada l’humor irreverent i passat de voltes us ho passareu molt bé amb Big mouth, si us escandalitzeu per qualsevol cosa o sou més d’un humor més blanc i fi, millor passeu de llarg.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda