Black Mirror – Be Right Back

Mirar Black Mirror és incòmode i possiblement aquest és un dels motius que la converteixen en una de les millors sèries que s’ha fet per televisió. I no és incòmode per imatges massa violentes o de mal gust, tot el contrari, l’ambientació de la sèrie sempre és neta i estilitzada. Black Mirror és incòmode perquè ens mostra una realitat molt possible, amb situacions on tots ens podríem trobar i amb reaccions que tots podríem tenir.

Concebuda l’any 2011 com una mini-sèrie de tres capítols independents que fan una crítica al camí que està seguint la societat actual, Black Mirror va tornar aquest dilluns seguint aquesta filosofia crítica.

bm2_berightbackA Be Right Back – primer episodi de la segona temporada – se’ns presenta la història de l’Ash (Domhnall Gleeson) i la Martha (Hayley Atwell), una parella jove i enamorada. Ell és un malalt de les xarxes socials i ella prefereix la tranquilitat del camp. Quan un terrible accident deixa sola la Martha aquesta entra en un programa pilot per superar la pèrdua.

Tornant al primer paràgraf Black Mirror és incòmode perquè la gran majoria ens podem veure reflectits en el comportament de la Martha en aquest capítol. Un comportament que vist des de la petita pantalla ens sembla inconcebible però que a la vida real molts desitjaríem que fos possible. Aquesta dualitat és el que fa més atraient Black Mirror. La dualitat i la sensació que no parlem de ficció impossible, més aviat d’un futur plausible.

HayleyAtwellSi es pot fer una crítica al capítol són els darrers minuts. Un cop arribats a un clímax important el capítol perd una mica de força creant un segon final que anul·la el que havíem vist minuts abans. Un segon final que no per ser més fluix deixa de ser menys incòmode però que no calia per el missatge que vol transmetre el capítol.

Apuntar la bona interpretació de Hayley Atwell aguantant ella sola tot el capítol.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda