Black Mirror – Segona part

Segona part de l’especial que li dedico al blog a Black Mirror. Curiosament és idèntica a l’anterior, amb un capítol que m’ha agradat molt i dos que no. En resum aquesta quarta temporada és la més fluixa de totes i on es confirma l’evolució de la sèrie cap a un estil diferent que s’allunya de l’original. Per mi aquesta quarta temporada abandona totalment la sensació d’angoixa i malestar que caracteritzava les primeres per convertir-se en thrillers de ciència-ficció. No em sembla malament l’evolució però no és el que jo busco a la sèrie.

Hang the DJ (7/10)

La tendència cada vegada més marcada a deixar-nos guiar i aconsellar en tot, fent el mínim esforç per part nostra queda del tot reflexada en aquest capítol.

L’Amy (Georgina Campbell) i en Frank (Joe Cole) s’inscriuen a un revolucionari sistema de cerca de parella online. El programa es basa a buscar parella indicant quant temps durarà la relació i analitzar les reaccions de l’usuari durant el període indicat. Amb el pas de les experiències l’algoritme serà capaç de trobar la parella ideal.

Capítol molt interessant per com està plantejat i amb la seva resolució. Des d’un primer moment tenim clar que alguna cosa no funciona a l’entorn on ens trobem però la situació aconsegueix mantenir-se en la incògnita fins al desenllaç. La falta de confiança en un mateix, la necessitat de control i la comoditat de deixar-se portar queden retratades en aquest capítol.

Metalhead (2/10)

L’episodi més allunya de l’essència de Black Mirror. Sense història, sense girs argumentals i d’una simplicitat que no s’adequa a l’estil de la sèrie. Rodat totalment en blanc i negre en una decisió que tampoc acabo d’entendre.

En un futur apocalíptic la Bella (Maxine Peake), en Tony (Clint Dyer) i en Clarke (Jack Davies) entren a registrar un magatzem a la recerca d’un objecte. Un cop dins desperten un “gos”, un robot assassí que té com a únic objectiu matar.

Com he dit a l’inici costa entendre la presència d’un episodi com Metalhead a Black Mirror. Si la sensació era crear angoixa o pressió mostrant una situació de persecució constant li recomanaria a en Charlie Brooker fer un cop d’ull a 33 de Battlestar galactica.

Black Museum (5/10)

Capítol estrany. Per una banda sembla un calaix de sastre on han anat a parat totes les històries que Brooker volia fer entrar en aquesta temporada però que la limitació de capítols li ha impedit i per l’altra és un bonic homenatge a la sèrie amb múltiples referències i picades d’ullet als seguidors.

La Nish (Letitia Wright) decideix fer temps mentre el seu cotxe es carrega visitant el Black Museum, un museu on s’exposen autèntics objectes relacionats amb crims. Un cop dins coneix el propietari (Douglas Hope) que li farà una visita guiada explicant-li la història que hi ha darrere els millors artefactes.

Curiosament les tres històries curtes podrien formar part sense problemes de capítols sencers de Black Mirror i, segurament, obtindrien millor resposta que alguns dels d’aquesta quarta temporada. Malauradament és un capítol massa previsible.

Com vaig fer a l’anterior post us deixo els enllaços dels articles individuals que Els bastards van dedicar a aquesta quarta temporada de Black Mirror per si voleu aprofundir més en cadascun d’ells.

Hang the DJ analitzat per en Víctor Gonzàlez

Metalhead analitzat per l’Àlex Oliva

Black museum analitzat per en Víctor Ribas

Com veureu no coincidim 😉

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda