Bola de drac. Les pel·lícules (I)

Bola de drac va marcar tota una generació de catalans que vàrem créixer al mateix temps que en Son Goku i els seus companys. No era el primer anime que arribava a terres catalanes però ben aviat es va convertir en un fenomen que va revolucionar la nostra manera de veure dibuixos animats i tot el que es relacionava amb ells. Si voleu saber més del que va representar aquesta saga us recomano llegir el llibre Songokumania: El big bang del manga de l’Oriol Estrada.

Mentre que la sèrie original i les seves continuacions s’han anat repetint de forma bastant habitual a la televisió catalana, no ha passat el mateix amb les pel·lícules. Aprofitant una de les meves últimes compres he decidit anar fent petits especials que parlin de les pel·lícules de l’univers Bola de Drac, des de La llegenda del Drac Sheron del 1986 fins a La ressurrecció de F del 2015.

Bola de Drac. La llegenda del drac Sheron (Dragonball: Shenron no Densetsu, 1986)

Primera pel·lícula basada en l’univers Bola de Drac d’Akira Toriyama que ens mostra una versió alternativa i més condensada dels fets que tenen lloc a l’anime i al manga.

Aquest primer arc argumental ens explica la primera trobada entre en Son Goku i la Bulma i com aquesta li explica la llegenda de les set boles de drac. En Son Goku es veu embolicat amb la recerca de les Boles de Drac després que dos esbirros del Rei Gurumes li robin la bola que li havia deixat el seu avi. Mentre els persegueixen es topen amb l’Oolong, en Yamcha i en Puar i coneixen a una nena anomenada Suno que els demana ajuda per trobar el Follet Tortuga, un mestre de les arts marcials que pot salvar el seu poble de l’opressió del Rei Gurumes.

Després d’un nou atac en Goku i els seus amics decideixen anar a enfrontar-se al rei Gurumes. El combat no resulta tal com en Goku esperava però la Bulma aprofita que el rei s’ha empassat les sis boles de drac que tenia per llançar-li l’última bola i convocar al drac Sheron. Amb el Gurumes vençut i el castell destruit, la Suno desitja que desapareguin tots els robins que han provocat l’avarícia del rei i la destrucció de la seva llar tornant així la pau al seu poble.

Aquesta primera pel·lícula comença la trama del primer arc argumental de Bola de drac, conegut com En busca de les set Boles de Drac però fent canvis amb els adversaris d’en Son Goku. El rei Pilaf desapareix de la trama i no el coneixerem fins a la tercera pel·lícula i en el seu lloc tenim el Rei Gurumes i els seus esbirros, en Bongo i la Pasta. La resta de l’argument es manté bastant fidel i molt sovint tens la sensació que s’han aprofitat escenes de l’anime per la pel·lícula. Aquest arc argumental es tancarà amb la següent pel·lícula.

Bola de drac. La bella dorment al castell del mal (Dragonball: Majinjo no Nemuri Hime)

Segona pel·lícula que ens explica una versió alternativa de la història que coneixem del manga i l’anime de Bola de Drac. Estrenada l’any 1987 aquesta pel·lícula té lloc abans de l’entrenament d’en Son Goku i en Krillin amb el Follet tortuga.

En Goku i en Krillin volen entrenar-se amb el Follet tortuga però aquest només els acceptarà si aconsegueixen portar-li la Bella dorment que es troba al Castell del Mal. Els dos joves es fan la punyeta per ser els primers a arribar al castell sense saber que en Yamcha, la Bulma, l’Oolong i en Puar també es dirigeixen cap allà.

Un cop al Castell en Goku i en Krillin s’enfronten a l’exèrcit de dimonis d’en Llucifer i a un gran dimoni anomenat Gastel. La Bella dorment resulta ser una joia que la Lunch roba a l’últim moment però un esternut la converteix en una noia tímida i poruga i en Llucifer li roba. Durant la lluita en Llucifer carrega la joia amb la llum de la lluna i això provoca la transformació d’en Goku en l’Ozaru. Per sort en Puar es converteix en tisores i aconsegueix tallar-li la cua i tornar-lo a la forma humana.

Aquesta segona pel·lícula ens presenta dos nous personatges, en Krillin i la Lunch i remata l’arc argumental d’En busca de les set boles de drac que havíem iniciat a la pel·lícula anterior. També veiem la primera transformació d’en Goku convertit en Ozaru.

Igual que amb la pel·lícula anterior ens trobem amb poc més que un resum de l’anime condensat en tres quarts d’hora de pel·lícula

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda