Bola de Drac Z: Battle of Gods

boladedrac_posterEsprémer un personatge per treure’n el màxim rendiment possible té conseqüències i el cas de Bola de Drac n’és un claríssim exemple. Videojocs, televisió, cinema… productors de qualsevol sistema d’entreteniment han pervertit la figura d’en Goku i els seus amics oferint productes d’escassa qualitat aprofitant la fama del personatge. La darrera pel·lícula de Bola de Drac n’és l’exemple perfecte però també podríem estar parlant de la darrera entrega en videojocs, la saga GT, etc.

Bola de Drac Z: Battle of Gods està situada entre el final de la saga Z i l’inici de la GT i ens explica l’arribada a la Terra d’en Bills, el Déu de la destrucció. Sorprès per la força de l’adversari en Goku i els seus amics demanen ajuda a les Boles de Drac per trobar un personatge mític, el Déu dels Superguerrers.

La pel·lícula es va presentar com el retorn d’Akira Toryiama al timó de la saga treballant des de l’inici en la creació del projecte però si aquest és l’homenatge que fa al les seves creacions millor s’hauria quedat a casa. Toryiama desdibuixa els personatges convertint-los en paròdies. Sense anar més lluny el mític Vegeta es converteix en un pallasso capaç d’avergonyir a qualsevol i l’argument no és més que una excusa per unir un seguit de gags deixant completament de banda l’èpica o les batalles.

El dibuix tampoc destaca. Agafant el to i el disseny de l’època GT. Els personatges tenen el traç net i ben definit que caracteritza les pel·lícules actuals de Bola de Drac però semblen fets amb desgana i les animacions són simples i, a vegades, físicament impossibles.

Tots tenim ganes de veure més aventures d’en Goku, jugar a nous jocs amb els mítics personatges o mirar capítols amb noves aventures però si el nivell ha de ser aquest millor que recuperem els antics VHS i tirem del tòpic “qualsevol temps passat va ser millor”.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda