Bola de drac Z. Les pel·lícules (II)

Seguim amb les pel·lícules de l’etapa Bola de Drac Z que, a diferència de la sèrie tenen un nivell força baix. Per sort aquí trobem La super batalla al món, una de les millors pel·lícules d’aquesta etapa. L’estructura es conversa amb històries alternatives que reimaginen la realitat del manga i l’anime.

La super batalla al món (Chikyu marugoto Chokessen, 1990)

La tercera pel·lícula de l’etapa Bola de drac Z i una de les millors del catàleg. Per fi apareixen els guerrers de l’espai però en aquesta realitat alternativa no són en Raditz, en Vegeta ni tan sols en Nappa.

Mentre en Son Gohan, en Krillin i l’Oolong estan d’excursió per la muntanya un estrany objecte cau de l’espai i provoca un incendi. Amb l’ajuda de les Boles de drac aconsegueixen reparar els danys. Més endavant es descobreix que l’objecte és una sona enviada per un grup de guerrers supervivents del planeta Vegeta, el planeta d’origen d’en Son Goku.

El grup de guerrers arriba a la Terra i planten la llavor de l’arbre de Saba Sagrada, un arbre que xuclarà tota l’energia de la Terra per produir un fruit que donarà una força única a qui se’l mengi.

En Goku i els seus amics s’enfronten als guerrers liderats per en Turles (un guerrer idèntic a en Goku) però també s’hauran d’enfrontar a la transformació d’Ozaru d’en Son Gohan. Gràcies a la força universal en Son Goku aconsegueix derrotar en Turles i destruir l’arbre de Saba Sagrada.

Com he comentat a l’inici ens trobem davant d’una de les millors pel·lícules de Bola de drac Z, entretinguda, amb acció i amb un argument que tot i no ser innovador és prou digne.

En aquesta pel·lícula s’insinua un fet curiós que consisteix en diferents models de guerrer de l’espai clonats segons la seva força de lluita. En un moment en Turles explica que són iguals amb en Son Goku donat que no hi ha molts models disponibles del seu nivell de força. Una curiositat que desconeixia i que no crec que formi part de l’univers canon de Bola de drac.

Que tot està inventat ho demostra que el primer Black Goku ja el vam conèixer fa gairebé trenta anys.

El superguerrer Son Goku (Cho Saiyajin da Son Goku, 1991)

El títol ens fa indicar una cosa però la realitat és diferent. No serà fins a la següent pel·lícula que en Son Goku arribi al nivell de Superguerrer, aquí ens hem de conformar en una transformació a mitges amb el que es coneix com a Giji SuperSaiyajin, un guerrer que es situa entre la transformació d’en Kaito i el superguerrer habitual i que només apareix en aquesta pel·lícula.

Un asteroide es desplaça cap a la Terra i destruirà tota la vida del planeta si en Goku i els seus amics no aconsegueixen aturar-lo. Sorprenentment es desvia a l’últim moment i els companys descobreixen que una estranya nau ha aterrat al planeta.

Els habitants de la nau resulten ser un exèrcit de guerrers comandats pel rei Slug, un namekià que vol conquerir el planeta. Quan el rei Slug descobreix la presència de les Boles de drac al planeta ordena als seus guerrers buscar-les per demanar la joventut eterna. Amb el desig concedit en Slug i els seu exèrcit lluiten contra en Son Goku, en Krillin i en Cor petit però el seu poder és molt gran i aconsegueix derrotar-los. Amb la ràbia de veure com en Slug derrota els seus companys en Goku reuneix tota la força que li queda i es converteix en Giji Supersaiyajin, una transformació que li torna l’aura daurada i el cabell de punxa (però no groc). Per intentar superar en Son Goku, en Slug es converteix en gegant. En aquest moment en Son Gohan recorda que els namekians són sensibles als xiulets i aconsegueix guanyar temps per tal que en Son Goku reuneixi la força Universal i derroti el rei Slug.

Curiosament aquesta pel·lícula de Bola de drac Z agafa la majoria de les idees del seu argument de la saga Bola de drac i el torneig que enfronta en Son Goku i en Cor petit. La força universal ja comença a ser massa repetitiva i la solució a tots els problemes.

Aquesta pel·lícula és un nou pas per demostrar el poc que va faltar per què en Son Gohan es convertís en el Jar Jar Binks de Bola de drac, l’escena inicial amb en Cor Petit i el Draco Volador és de vergonya aliena.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda