0

Bola de Drac Z. Les pel·lícules (VI)

Segueixo amb l’especial Bola de drac Z. Les pel·lícules amb un nou doblet molt desequilibrat. Per una banda tenim una nova aparició d’en Broly en una pel·lícula molt lamentable i coneixem un nou adversari que també ha deixat marca a l’univers Bola de Drac tot i la seva breu aparició: en Janemba

Bio Broly (Super Senshi gekiha!! Katsu no wa ore da, 1994)

poster bio brolyAquesta pel·lícula és continuació directa de El retorn d’en Broly i serveix per deixar per terra el llegat del guerrer llegendari. Un cop més en Goku no apareix en tota la pel·lícula i el protagonisme queda en mans d’en Goten i en Trunks als quals s’afegeix l’A18, en Krilin i el senyor Satan.

Per tal de seguir mantenint l’engany i que tothom pensi que ell va salvar el món, el senyor Satan decideix acceptar un desafiament que rep d’en Jagger Butta, antic company i rival d’entrenament. Acompanyat per l’A18 i amb en Trunks i en Goten seguint-los d’amagat, en Satan arriba a l’illa privada d’en Jagger Butta i descobreix que ha creat un exèrcit de bio-soldats gràcies als experiments del doctor Korie. Els tres guerrers derroten amb molta facilitat els membres de l’exèrcit i en Butta decideix jugar la seva última carta, un bio guerrer creat a partir de la sang seca d’en Broly. Quan el guerrer es desperta escapa del control del doctor Korie i comença a destruir-ho tot alliberant un líquid que absorbeix tota matèria orgànica i creix sense control. La lluita és molt desequilibrada i els guerrers es veuen incapaços de guanyar a en Bio Broly. Amb l’ajuda d’en Krillin descobreixen que la substància es queda petrificada quan entra en contacte amb l’aigua de mar. Finalment aconsegueixen que en Broly i el líquid entrin en contacte amb l’aigua i així aconsegueixen destruir-lo.

La idea de reviure els personatges es repeteix en aquesta nova entrega de Bola de Drac. Si en Freezer va tornar a la sèrie i en Cooler a les pel·lícules, en Broly no podia ser menys i reviu per segona vegada en una pel·lícula fluixa i sense cap mena d’interès. El gran Broly acaba convertit en una còpia/paròdia de La cosa del Pantano.

Fusió (Fukkatsu no fusion!! Goku to Vegeta, 1995)

fusioPel·lícula amb un gran potencial que ens introdueix un altre personatge que ha arrelat a l’univers Bola de Drac tot i la seva presència limitada: en Janemba.

Mentre en Goku i en Paikuhan s’enfronten en un torneig d’arts marcials de l’altre món un terrible succés té lloc a l’edifici d’admissions, els contenidors amb l’energia maligne dels que són condemnats a l’infern explota convertint un petit dimoni en un ésser amb un poder terrible i sense control. Aquest fet congela l’infern i provoca que els morts tornin a la Terra. Així mentre en Goku i en Paikuhan s’han d’enfrontar al terrible monstre, en Trunks, en Gotens, en Gohan i la Videl s’han d’enfrontar a un exèrcit de zombis que està destruint el planeta.

La lluita entre en Janemba i en Goku és molt dura i més encara quan el monstre es transforma després que en Son Goku es converteixi en Super guerrer de nivell 3. Amb aquesta última transformació en Janemba és invencible i en Goku està a punt de perdre. A l’últim moment apareix en Vegeta i intervé en el combat. Tot i l’aparició d’en Vegeta el combat segueix molt desigual i els dos guerrers decideixen fusionar-se. El primer intent és un fracàs però després aconsegueixen convertir-se en Gogeta, el guerrer definitiu, i acaben amb en Janemba en un moment.

Personalment crec que ens trobem davant d’una pel·lícula desaprofitada on es perd l’oportunitat d’explotar dos grans personatges, en Janemba i en Gogeta. Dels cinquanta minuts que dura la pel·lícula els 40 primers es perden amb situacions estrambòtiques i infantils deixant el combat emocionant i els millors personatges pels últims 10. Un gran error que fa perdre intensitat a una pel·lícula que podria haver esdevingut de les millors de Bola de Drac.

Com a curiositat trobem que en Gotens i en Trunks s’enfronten a un exèrcit de morts liderats per una versió caricaturitzada de Hitler però aquestes escenes no es van poder veure a Europa fins més endavant que ja fora del Japó es van censurar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *