Brave frustada

Vagi per davant que sóc molt fan de Pixar. Sóc un gran fan de la companyia que ha creat pel·lícules com Buscando a Nemo, Wall·E, Ratatouille, Up i la saga de Toy Story. Però no sóc fan de l’empresa que ha fet Cars i Cars 2. Sí, hi ha dos Pixar, aquella que meravella i aquella que ven marxandatge. I crec que Brave no entra ni en el primer grup, i possiblement tampoc en el segon.

Partim de que faig una crítica d’una pel·lícula que he vist una setmana abans de l’estrena en el nostre país i que no puc parlar de la majoria de termes que componen l’argument. Tècnicament és impecable, destacant especialment el cabell de la protagonista, tot i que hi ha un parell de textures que ballen…Però argumentalment, per definir-ho en una sola paraula és…típic. La primera Pixar, la que meravella, sempre ha creat uns arguments originals i que deixen a l’espectador enganxat a la butaca. Però Brave no és d’aquesta Pixar. Perquè m’entengueu, si Brave fos de Dreamworks seria una de les millors pel·lícules que ha creat (amb el permís del Príncipe de Egipto).

Entrant en més en detall, i explicant just el que es veu en els tràilers, el film narra la història de Merida, la filla d’un rei de clans escocesos que arribada a certa edat s’ha de prometre a alguns dels hereus dels principals clans súbdits. La rebel·lia de Merida respecte a la retallada de la seva llibertat (encarnada en la figura de la seva mare) provocarà un seguit de conseqüències inesperades on sempre hi haurà espai per alguns tocs d’humor (per part de secundaris marca Pixar).

En resum, una bona pel·lícula d’animació, però lluny de l’elit de Pixar.

PD: Menció apart pel curt d’animació que s’exhibeix abans del film, “La Luna“, totalment al nivell de Pixar. Absolutament recomanable. Fins i tot aquells de vosaltres que no vulgueu anar al cine a veure la pel·lícula, busqueu-lo d’alguna manera.

Escrit per Hari Seldon

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda