Broadchurch

Broadchurch es va estrenar l’any 2013 com una petita sèrie d’una temporada que decidiria el seu futur en funció de l’èxit d’aquesta. A primer cop d’ull la sèrie no s’escapa dels cànons d’una sèrie policíaca amb dos protagonistes totalment diferents que s’han d’entendre per resoldre el cas però Broadchurch va una mica més enllà donant un gran protagonisme a la petita comunitat on succeeixen els fets.

Broadchurch és un petit poble on mai passa res. Un matí la policia descobreix el cadàver d’un nen i s’obre una investigació destaparà els secrets més amagats dels habitants del poble.

Aquesta premissa és la base de les dues primeres temporades, la primera centrada en la resolució del cas i la segona en què passa després. Si la temporada 1 ja ens va donar mostres d’una gran qualitat, la segona explota  al cent per cent totes les virtuts de la sèrie. Com totes les sèries basades en una investigació, Broadchurch busca l’efecte sorpresa i mantenir la tensió fins al final de temporada, cosa que aconsegueix a la perfecció. Sense artificis ni fer-se trampes, Broadchurch aconsegueix enganyar l’espectador i donar un cop d’efecte a l’últim instant. La tercera temporada es reinventa i crea un nou escenari per la parella protagonista amb la investigació d’un nou cas.

Mentre les dues primeres temporades giraven al voltant de l’assassinat del jove Danny Latimer, la tercera tracta de forma crua i directe un cas d’agressió sexual. Broadchuch no s’aprofita de detalls escabrosos però tracta el tema d’una manera tan real que fa posar els pèls de punta. Malgrat aquesta reinvenció la sèrie s’entossudeix a conservar l’essència de les primeres temporades, un pes que ralentitza la sèrie i allarga la trama dels Latimer que ja estava totalment esgotada

Un dels punts forts de la sèrie són els seus protagonistes, amb David Tennant i Olivia Colman. La diferència de caràcters és més que evident entre ells però a diferència d’altres sèries d’aquest estil no és fins a bastant endavant que la relació arriba a una connexió. Les diferents visions del món entre ells són un dels pilars de la seva relació i dels seus enfrontaments. Però no només els dos protagonistes enriqueixen la sèrie, tot el grup de secundaris que trobem al llarg de les tres temporades ajuden a crear aquesta atmosfera de tensió que provoca la sèrie.

Sembla molt dificil que Broadchurch torni de manera immediata per una quarta temporada-,Lla mateixa idea original de la sèrie ho fa molt complicat ja que ens acabaríem trobant davant d’una sèrie procedimental que acabaria amb l’esperit de la sèrie. El poble de Broadchurch ha patit prou desgràcies en poc temps però qui sap si passats uns anys, amb uns personatges més grans podríem tornar a trobar la parella formada per l’inspector Hardy  i la DS Miller es pot tornar a retrobar. Estic segur que a molts ens encantaria.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda