0

Capítol a capítol: 5×02 – The house of Black and White

Segon capítol d’aquesta cinquena temporada de Game of Thrones. Si el primer ens va servir per situar geogràficament la majoria de protagonistes i com recordatori d’on veníem aquest segon capítol ja comença a situar les peces sobre el tauler. Passen més coses però és fàcil veure que les tres trames principals d’aquest capítol corresponen a l’Arya Stark, en Jon Snow i la Daenerys.

Com la setmana anterior un resum del capítol amb spoilers.

El capítol comença desvetllant una de les incògnites del capítol anterior, on és l’Arya Stark. Camí de Braavos veiem com l’Arya arriba finalment al seu destí, Braavos és una gran ciutat portuària amb l’impressionant Tità de Braavos donant la benvinguda (al mateix temps que advertint) als nouvinguts. Amb poques imatges veiem el caràcter i la manera de viure dels braavosi. Decidida a complir la seva venjança l’Arya es dirigeix a la casa de blanc i negre, un temple on espera trobar l’ajuda que necessita. Per sorpresa seva la moneda que li va entregar en Jaqen no li permet entrar i es veu obligada a malviure pels carrers de Braavos fins que li permeten l’accés al temple.
Seguint al continent d’Essos veiem com les coses es compliquen per la Daenerys Targaryen. Governar no és el mateix que conquerir i la Daenerys es veu obligada a impartir justícia, una responsabilitat que ara per ara li va força gran. Els Immaculats aconsegueixen capturar un dels Fills de les Arpíes culpable de les morts que taquen els carrers de Meereen però abans que no arribi al judici que vol impartir la Daenerys un esclau alliberat l’assassina cosa que provoca la ira de la jove Targaryen. Decidida ser justa i implantar un sistema de govern on tothom sigui igual la Daenerys condemna l’antic esclau a mort cosa que provoca el rebuig de part de la ciutat. Mentre en Tyrion i en Varys van camí de la ciutat per conèixer la jove reina però el dubte és si arribaran a temps. La solitud de la Daenerys queda més que clara en aquest capítol amb una escena on veiem el mateix Drogon allunyant-se de la seva mare. Cal recordar que la Daenerys no és més que una simple adolescent que vol convertir un món dur i cruel en un lloc ideal. A poc a poc la realitat li farà veure les coses clares.

Daenerys en plan Disney

Daenerys en plan Disney

Mentre a Essos passa tot això les coses tampoc s’estan quietes a Westeros. Per començar seguim en Podrick i la Brienne que finalment troben la Sansa Stark en una taverna. Decidida a complir la promesa feta a la seva mare i per la desconfiança cap en Petyr Baelish, la Brienne ofereix els seus serveis a la jove Stark però a aquesta li comença a agradar el rollo malota i la fa fora. En Petyr aprofita la reacció de la Sansa per intentar acabar amb la Brienne i en Pod però aconsegueixen escapar. A Port Reial la Cersei es comença a posar histèrica per com s’està desenvolupant tot, per una banda un advertiment arribat de Dorne la fa patir per la vida de la Myrcella i per l’altra veiem com el consell reial li comença a donar l’esquena. Acostumada a ser servida i obeïda la Lannister no sembla disposada a acceptar que l’arraconin. Lligat amb això en Jaime decideix anar a Dorne a recuperar la seva filla i per això demana ajuda a en Bronn. La promesa de més riquesa i posició social fa que l’antic mercenari accepti la proposta del matareis.

Ja Dorne veiem com la Ellaria Sorra està decidida a fer el que sigui per venjar la mort de l’Oberyn però en Doran, germà gran de l’Oberyn i príncep de Dorne, és més cautelós. Encara no les hem vist però ja comencem a sentir parlar de les Serps de Sorra, les filles bastardes de l’Oberyn i amb fama de letals. De lluny veiem com els aires de Dorne semblen sentar força bé a la Myrcella Lannister.

5x02b

Canviant el clima càlid de Dorne pel fred del Mur ens trobem amb un Jon Snow que rep una oferta molt interessant de Stannis Baratheon. El gran dels Baratheon ofereix al bastard d’Hivèrnia el cognom Stark amb tot el que comporta, reconeixement real del seu passat i el títol de Senyor d’Hivèrnia. L’honor d’en Jon és més fort que les seves ambicions i decideix rebutjar el present de Stannis. No veiem repercussions però ja coneixem el caràcter del gran dels Baratheon i no podem esperar res de bo. Mentrestant la mateixa nit la Guardia de la Nit fa votacions per escollir el nou Lord Comandant, per sorpresa de tothom en Sam proposa en Jon Snow com a candidat qui s’acaba imposant a l’últim moment gràcies al vot del mestre Aemon.

Com veieu han passat més coses que al capítol anterior però res que es pugui definir com a impactant. Ara per ara anem situant les peces sobre el tauler.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *