1

Cicle Tarantino – Pulp Fiction

pulp_fictionUna de les primeres pel·lícules que recordo veure al cinema és Robin Hood, príncipe de los ladrones (Kevin Reynolds, 1991), potser n’hi va haver alguna anterior però no en tinc record. Per aquella època tenia 12 anys i no és descartable que 3 anys més tard agafés entrada a una taquilla de cinema per veure Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994) però recordo més la peli per les vegades que l’he vist a televisió que per si la vaig veure fa anys al cinema.

Es digui El Padrino, Terminator o Star Wars (entre moltes) hi ha pel·lícules que val la pena veure en pantalla gran i Pulp Fiction és una d’elles. És possible que tinguem els diàlegs memoritzats i que visualitzem les escenes amb els ulls tancats de les vegades que l’hem vist en dvd o per televisió però l’experiència de veure-la en pantalla gran no té preu.

No parlaré molt de la peli, si no l’heu vist ja podeu córrer al videoclub, a piratebay o on faci falta per trobar-la, si ja l’has vist saps de què parlo. Kill Bill és espectacular, Reservoir Dogs trencadora i Django desencadenado entretinguda però Pulp Fiction és l’obra mestra de Tarantino. Diàlegs (llargs i curts) genials, personatges i situacions que ja han quedat per la història del cinema i una trama senzilla però molt ben lligada.

Si preguntes a qualsevol aficionat al cinema tots et podran dir una o altre escena de la pel·lícula que els va marcar,  el ball d’Uma Thurman i John Travolta, el monòleg de Samuel L. Jackson, el personatge del Sr. Lobo (un magnífic Harvey Keitel) o la injecció d’adrenalina. Per molt que sigui una escena intranscendent i que poc (o res) té a veure amb la trama de la pel·lícula jo sempre recordaré el ball d’Uma Thurman mentre sona ‘Girl, you’ll be a woman soon‘.

Si sou de Girona o voltants no dubteu a passar pel cinema Truffaut els propers dilluns per seguir el cicle. Encara queden els dos Kill Bill, Death proof i Inglourious Basterds. Us deixo l’enllaç al programa del Truffaut per veure els dies i horaris o podeu passar per el seu web

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

Comments are closed.