Cites – Paula i Sofia

L’última setmana vaig prometre un monogràfic especial del retorn de la Paula i la Sofia. Avui parlem de cites que són reflexos invertits del passat.

cites2

La Sofia arriba abans i demana una birra mentre espera. Està nerviosa i expectant, fa un any que no sap res de la Paula i s’ha posat el collaret que sap que a ella tant li agrada. Quan arriba li fa dos petons però busca la comissura dels llavis, provocant la incomoditat de la Paula. Demana una altra birra, però ella prefereix un suc perquè no té massa temps. Veiem una situació inversa a la primera temporada on era la Sofia la que tenia pressa i preferia un tallat. Toca comentar el canvi de pentinat – Estàs molt guapa – Tu també. Passats els moments inicials, la Sofia confessa que ha acabat amb la Mireia, – però… final? final? Aquest cop sembla que les orenetes ja no tornaran a casa. No sabrem fins a quin punt la Paula és responsable de que ho hagi deixat amb la Mireia, però diria que el silenci ens aporta alguna pista. Toca passar a l’atac i la Sofia li diu que està en un pis nou i si el vol anar a veure. La incomoditat de la Paula va en augment, ja sap què pot passar visitant el pis, ja recorda com van acabar el primer cop que es van conèixer. – Em caso, declara la Paula. Aquí el paperàs de la Nausicaa Bonnín és de 10, el canvi de cara que fa passant de la felicitat de retrobar-se a veure la situació capgirada és de traca. La cita ja no va com s’esperava i a partir d’aquell moment perd el control. La Paula marxa, però no abans de convidar-la al casament. Obertura d’invitació amb confeti volant. Fantàstic. Aquests primers minuts són totalment un reflex invertit de la primera temporada quan una Paula il·lusionada volia anar al pis de la Sofia i on recordava la nit que havien passat juntes abans de veure-la marxar a la Calders. I ara és la Sofia la que voldria repetir la situació però ha de veure com l’altra marxar a emprovar-se el vestit de núvia.

cites1

La Sofia amb l’excusa de retornar-li la invitació va a la botiga de núvies a buscar-la (abans va ser la Paula la que va anar a buscar-la a la presentació de còmics). Ella no vol ser amiga seva, vol quelcom més i anar al casament seria com rebre una estocada al cor. La tensió és palpable – Sofia, queda’t 5 minuts i en parlem li diu… però ai! Acabem amb les dues a l’emprovador fent-se un petó mentre sóna Mamma de la Cèlia Pallí. L’escena és molt potent i la química és evident, però igual que a la resta de capítol és la Sofia la que porta la iniciativa i l’altra no ho pot evitar i es deixa anar.

La Victòria entra en joc en els moments finals, només per recordar-li a la Paula que és possible tenir històries inacabades del passat, però que ha de decidir si aquestes afecten o no el seu futur. Abans d’entrar a valorar el final… demanar per casar al mig d’ “Un tros de fang” de Mishima? en sèrio? si em féssiu fer un rànquing de les meves cançons preferides ever aquesta estaria en el podi. No vaig poder evitar posar-me a cantar: – Tu no saps com em fas sentir…tu no saps no com em fas sentir…

He deixat pel final la valoració de la mirada de la Paula quan la Victòria l’abraça. Suposo que tots assumim que ella no té tant clar casar-se. Què passarà? Si mirem una mica la temporada en perspectiva semblaria que aquesta història hauria de tenir un final feliç. Però quin seria aquest final? Casar-se amb la Victòria amb qui és actualment feliç? Escollir la Sofia a qui coneix poc però amb qui té un feeling brutal?

Parafrasejant la cançó Neix el món dintre l’ull de Mishima:

Suposem que totes les coses que havíem d’haver resolt no les hem resolt encara,

poc a poc se’ns ha anat acumulant la feina i tot està per fer.

I les promeses, sobretot les que mai ens vam dir, de tan secretes, de tan callades,

encara s’han de complir, si és que s’han de complir algun dia.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Àlex Sànchez

Col·laborador ocasional i caòtic. Genero opinions i crítiques totalment subjectives. Utilitzo habitualment paraules malsonants. Em considero fan de Miyazaki i Hosoda. El cine i la tele són la meva quarta afició preferida.