Cites – Paula i Sofia

Aquest dilluns no hem tingut ració de Cites. Així que mentre esperem el següent capítol per poder fer la crítica doble, aquesta setmana farem un repàs de la “parella” de la primera temporada que encara no ha sortit i que està confirmada: la Paula (Laia Costa) i la Sofia (Nausicaa Bonnín). Fem un breu resum de la seva història.

cites2

La Paula ha quedat amb la Sofia en un bar a través d’una aplicació. Ple de gent, la Sofia l’espia i observa com altres noies li tiren la canya. Arribat un punt es presenta i comencen a parlar, prenent la iniciativa. Però com es pot prendre iniciativa davant d’una persona que la ment li va a 1000 per hora, com és el cas de la Paula? (diàlegs de gats amb alzheimer? Tarantino pur). La cosa va a més i acaben al pis de la Sofia compartint una escena bastant tòrrida a la dutxa. Però, sempre hi ha un però, l’endemà la Paula li diu que té xicot i que l’ha de recollir a l’estació. La Sofia l’acaba portant amb moto i s’acomiaden amb la Paula demanant perdó. No cal dir res més, les cares parlen per si soles.

Passa el temps i la Paula no es pot treure del cap la Sofia i després de molt insistir queden per fer una birra. La Paula ho ha deixat amb el xicot per estar amb la Sofia però ella ja no vol res, la nit va estar molt bé però no pot anar més enllà. Costa, però la Sofia marxa per anar a una presentació d’un còmic. La Paula (que no desisteix) també s’hi presenta i allà descobreix que l’autora del còmic és la parella de la Sofia. Havien estat separades en el moment del rollo amb la Paula però hi hagut reconciliació. L’última escena, és un moment molt íntim on la Paula li confessa el primer moment en què va començar a sentir atracció per les dones. La Sofia torna cap a la presentació i la Paula se’n va amb la Sílvia, una col·lega de la Sofia.

cites1

Ara ja tenim definit el context. Perquè és una de les parelles més recordada de la primera temporada? L’elecció de les dues protagonistes és la clau. Ja us avanço que no sóc gens imparcial, ja que m’encanta la Laia Costa. La Paula és esbojarrada, impulsiva, amb una mirada desconcertant… no saps mai què et pots esperar d’ella i això la converteix en un personatge molt interessant. De fet, segur que és fàcil identificar al nostre voltant un amic/amiga així, que quan t’arreplega amb la seva energia t’ho gira tot, i això és refrescant. Doncs així et plantegen la Paula. Aquí la sèrie fa una mica de trampes perquè ella disposa de més minuts que Sofia, ja que té una cita amb el (soso) d’en David. L’escena de l’aniversari de l’ex de la Paula és un puto festival. Entrar a la festa (check), deixar a tothom amb un pam de nas (check), xafar-li el rollo a l’ex amb la Cristina (check) petar el karaoke (check), trencar-ho tot (check) i hostiar en David (doble check blau). Anem per bingo senyors. La Sofia per altra banda, en tenir menys metratge està una mica menys definida. Sembla una mica més ressentida amb el món, i la Paula l’enganxa en un moment vital en què estava separada de la seva parella. M’agradaria saber-ne més, la veritat.

cites3

Què espero de la nova temporada? Només he vist un avanç de 5 segons en què les dues es retroben i la Paula anuncia que es casa. Veritat o una broma? El que sí que m’agradaria és veure una Sofia molt més activa en què fos ella aquest cop la que insisteix amb la Paula. Si a les altres parelles se’ls hi presenta un nou paradigma, per què no podem veure la Sofia lluitant perquè la Paula no es casi (si és que es casa…)? I amb això entrem directament al blog-ficció.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Àlex Sànchez

Col·laborador ocasional i caòtic. Genero opinions i crítiques totalment subjectives. Utilitzo habitualment paraules malsonants. Em considero fan de Miyazaki i Hosoda. El cine i la tele són la meva quarta afició preferida.