Coherence

Normalment s’associa la ciència-ficció amb grans pressuposts i grans produccions però, de tant en tant apareixen petites produccions que ens demostren com n’estem d’equivocats. Amb poc més que un menjador i vuit actors, Coherence demostra que un bon guió substitueix qualsevol milionada que et puguis gastar en una pel·lícula i que la ciència-ficció és molt més que cromes i efectes digitals.

Vuit amics queden per celebrar un sopar de retrobament, a mesura que va passant la nit comencen a aparèixer petites rancúnies i problemes no resolts però tot es complica molt més quan el pas d’un cometa afecta la seva realitat.

Coherence és la primera – i per ara única – pel·lícula de James Ward Byrkit, director i guionista que només havia fet un parell de curts ambientats en ciència-ficció i poca cosa més. Pel seu debut, Ward Byrkit, s’atreveix amb un guió dur i complex però que desenvolupa d’una forma natural i comprensible per tots els públics. Coherence és ciència-ficció dura però narrada de manera senzilla. La pel·lícula converteix en comprensibles idees molt complicades i utilitza tot de girs de guió per crear una magnífica trama que et va atrapant i sorprenent a cada minut.

Coherence comença de forma tranquil·la i el més allunyat possible de la ciència-ficció i es va transformant a mesura que passen els minuts mentre va creant un ambient de tensió que et manté enganxat a la pantalla i amb el cervell funcionant a cent per hora. Un guió intel·ligent que no deixa ni un moment de descans.

A part del magnífic guió, Coherence es recolza en unes bones interpretacions i en una bona direcció. James Ward Byrkit va decidir utilitzar el menjador de casa seu com a escenari i a vuit actors poc coneguts però molt aptes per la improvisació com a protagonistes. La realització es va fer donant als actors les motivacions i les pautes bàsiques del seu personatge i deixant-los reaccionar a mesura que anava avançant la història.

Paral·lelament a la història principal, James Ward Byrkit també explora la recerca de la felicitat personal i fins on es pot arribar per aconseguir-la però explicar més seria desvetllar massa de la trama. Només ho deixo aquí pels que ja l’heu vist.

Coherence és d’aquelles pel·lícules que poden passar fàcilment desapercebudes si no te la recomana algú (gràcies Pep Prieto) o estàs molt al dia amb tot el que es mou en la ciència-ficció. A partir d’ara jo formaré part del primer grup i no deixaré de recomanar-la a qualsevol que em demani una bona pel·lícula.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda