Contagio – Steven Soderbergh

Steven Soderbergh és una paio inquiet. Un dia et pot dirigir una comèdia coral amb tocs d’intriga com Ocean’s Eleven, al dia següent fer un drama com El buen alemán i el cap de setmana dedicar-se a un film més personal com The Girlfriend experience. És per això que fa temps que anava darrera de de Contagio, la seva particular visió d’un holocaust global on l’espècie humana s’enfronta a la desaparició per culpa d’un virus desconegut.

Un cop vist el film puc dir que és de les pelis de Soderbergh que no tornaré a veure (com ¡El Soplón! o Out of Sight). Que la pel·lícula era coral ho deixava molt clar el seu cartell però el problema comença quan veus que Soderbergh dedica el mateix temps a explicar les històries principals que a les secundaries, donant així el mateix temps en pantalla a Matt Damon que a Jude Law o Marion Cotillard. No totes les històries són igual d’interessants ni tots els personatges igual de ben dibuixat. Aquests canvis entre històries fa que la pel·lícula tingui una falta evident de ritme i que en alguns moments estiguis pensant si veus una peli o un documental.

La sensació general és estar mirant un documental del National Geographic sobre les repercussions de l’aparició d’un virus descontrolat i com afectaria a la humanitat que una pel·lícula de catàstrofes. Durant els 106 minuts que dura la peli Soderbergh no aconsegueix transmetre una sensació de perill o tensió, simplement informa, d’una manera asèptica i impersonal.

Feia temps que esperava veure la pel·lícula i suposo que aquesta ansietat també m’ha fet valorar d’una manera més dura el resultat. És el que passa amb l’expectativa, creix molt i és complicat que aconsegueixi arribar als nivells que un espera.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda